Neponovljivo iskustvo: Pogledajte kako izgleda let ‘Krila Oluje’ u 360° videu!

Sad ćete vidjeti kako izgleda pet do šest G i minus dva G opterećenja u jednom trenažnom letu, kaže satnik Darko Belančić, vođa Krila Oluje i pokreće svoj turboprop avion te nas vodi na trenažni let u formaciji od pet aviona iznad Zadra.

Krila Oluje su Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO). Kao neslužbeni početak njihova djelovanja smatra se nastup u formaciji od četiri aviona prigodom otvaranja Europskog prvenstva u jedrenju 23. srpnja 2004.godine u Zadru dok je prvi službeni nastup pod imenom Krila Oluje bio 5. kolovoza 2005. godine prigodom proslave 10. obljetnice VRO “Oluja”, piše Večernji.hr

Za razliku od većine svjetskih akro grupa čiji se piloti isključivo bave uvježbavanjem i nastupima akro grupe, primarna zadaća pilota “Krila Oluje” je obuka sadašnjih i budućih pilota HRZ.

Ovaj put su na svoj trenažni let poveli i kameru Pixsella te su sletjeli s jednim od fascinantnijih 360 videa koji prikazuje 20 minuta leta pet aviona na međusobnoj udaljenosti manjoj od dva metra.

– Izveli smo ukupno 18 elemenata – smirenim glasom objašnjava satnik Belančić nakon slijetanja. Ako je gledatelj propustio neki od elemenata, može se vratiti na početak 360 videa i pogledati ga još jednom, ovaj put gledajući što se događa kod repa, drugog krila ili iznad samog aviona.

– Upravo to je prednost ovakvog videa. Niste fiksirani da morate gledati samo u jednom smjeru, nego se osjećate gotovo kao da ste i vi u kabini s pilotom, možete “okretati glavu” i osvrtati se na bilo što vam privuče pozornost. Uz to da ne osjećate šesterostruku silu teže, ne morate se boriti s gubitkom orijentacije i nakon slijetanja sigurno nema osjećaja mučnine pa možete jednim klikom iznova krenuti u avanturu – kaže autor 360 videa Borna Filić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...