Novi šef Hrvatske turističke zajednice rođen je u Sloveniji, a HDZ ga je htio za gradonačelnika Rijeke

Na danas održanoj 19. sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice novim direktorom Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice jednoglasno je imenovan Kristjan Staničić. Naime, nakon provedenih razgovora sa svih sedam kandidata, koji su ujedno imali i priliku prezentirati svoje programe, Povjerenstvo za provedbu Javnog natječaja za izbor direktora/direktorice Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice upravo je Staničića jednoglasno predložilo Turističkom vijeću HTZ-a kao najboljeg kandidata. Sjednicu Turističkog vijeća vodio je ministar turizma i predsjednik Hrvatske turističke zajednice Gari Cappelli, koji je na početku sjednice članove vijeća obavijestio o kvalitetno provedenom procesu izbora novog direktora.

„Iznimno mi je drago što je za glavnog direktora Hrvatske turističke zajednice izabran Kristjan Staničić. Riječ je o istinskom profesionalcu s dugogodišnjim iskustvom rada u turizmu za kojeg sam siguran da će dati veliki zamah daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao jedne od najatraktivnijih turističkih destinacija. Te vrijednosti prepoznala je i struka, a tome u prilog ide i činjenica što je direktor Staničić izabran jednoglasnom odlukom Turističkog vijeća. Hrvatski turizam ima veliki potencijal za rast i razvoj i siguran sam da ćemo kroz zajedničku suradnju učiniti Hrvatsku još konkurentnijom i prepoznatljivijom u svjetskim okvirima“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli nadodavši kako odluka nije bila jednostavna s obzirom da su se na natječaj javili izvrsni kandidati i vrhunski znalci s respektabilnim životopisom. „Siguran sam da će dobar dio kandidata u budućnosti dati svoj doprinos daljnjem razvoju hrvatskog turizma te pronaći svoje mjesto unutar turističkog sustava“, rekao je ministar Cappelli zahvalivši se dosadašnjem direktoru Hrvatske turističke zajednice Ratomiru Ivičiću na dobroj suradnji i uspješnom vođenju Glavnog ureda HTZ-a, piše Poslovni.

Kristjan Staničić rođen je 1. listopada 1973. godine u Kopru, oženjen je i otac jednog djeteta. Diplomirao je na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji. Ujedno je završio i jednogodišnji studij Diplomatske akademije u Zagrebu te magistrirao na Fakultetu za hotelski i turistički menadžment u Opatiji. Iako je karijeru započeo u Ministarstvu vanjskih poslova, gdje je radio od 1996. do 2001. godine, između ostalog i kao tajnik u hrvatskom veleposlanstvu u Ljubljani, Staničić ima vrlo bogato iskustvo i u turističkom sektoru. Naime, radio je kao pomoćnik direktora marketinga i prodaje Hoteli Novi, a bio je i član Uprave te tvrtke. Obnašao je i funkciju predsjednika Uprave Liburnia Riviera Hotela, predsjednika Uprave crikveničke hotelske tvrtke Jadran te funkciju izvršnog direktora prodaje i marketinga, a potom i predsjednika Uprave Hotela Bernardin iz Portoroža u Sloveniji.

Staničić je također aktivno sudjelovao u izradi strateških dokumenta iz područja turizma: Strategija razvoja turizma Republike Hrvatske, Strateški plan razvoja turizma Primorsko-goranske županije, Strateški plan razvoja turizma Grada Opatija, Strateški marketing plan Primorsko-goranske županije. Član je Izvršnog odbora Udruge Poslodavaca u Hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH), a bio je i potpredsjednik Udruge Poslodavaca u Hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) od 2010. do 2016. godine, član Turističkog vijeća TZ Primorsko-goranske županije 2006. do 2013. godine, te član Savjeta za kongresnu i incentive djelatnost pri HTZ-u 2007. do 2012. godine. Izvrsno se služi engleskim, talijanskim i slovenskim jezikom, a poznavatelj je njemačkog te francuskog jezika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...