Odobreno 6 milijuna kuna za uređenje i opremanje poduzetničkog inkubatora

U petak 14. srpnja 2017. u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijeljene su Odluke o financiranju projekata prijavljenih na Poziv za dostavu projektnih prijedloga “Razvoj poslovne infrastrukture”.

Ovom prilikom Inovativnom Zadru dodijeljen je iznos od 6.177.659,64 HRK za realizaciju projekta InZad inkubator 2.0, kojim je predviđena obnova, uređenje i opremanje postojeće zgrade inkubatora na Novom Bokanjcu, s ciljem da se, unaprjeđenjem postojeće infrastrukture te razvojem ciljanih pratećih usluga potpore MSP, u najvećoj mogućoj mjeri doprinese unaprjeđenju lokalnog poduzetničkog okruženja.

Projekt InZad inkubator 2.0 posljedica je nastojanja Inovativnog Zadra da, unaprjeđenjem postojeće infrastrukture te razvojem ciljanih pratećih usluga potpore MSP, u najvećoj mogućoj mjeri doprinese unaprjeđenju lokalnog poduzetničkog okruženja, sukladno definiranoj misiji i ciljevima.

Projekt predviđa obnovu i uređenje interijera poslovnog prostora kojim upravlja Inovativni Zadar d.o.o. Postojeća zgrada InZad inkubatora projektirana je i građena prema zahtjevima lokalnog tržišta i potrebama poduzetnika s početka 2000-ih godina. Osim što sama starost objekta zahtijeva određena ulaganja u njegovo održavanje s ciljem produljenja joj vijeka trajanja, promjene u globalnoj i lokalnoj ekonomiji, novi načini poslovanja te strateška usmjerenost Grada Zadra ka poticanju određenih sektora (IT, proizvodi i usluge utemeljeni na znanju i inovacijama, kreativne industrije itd.) zahtijevaju odgovor u smislu modernizacije postojeće infrastrukture i prilagođavanja navedenim zahtjevima.

Nabavom sljedeće opreme, uređaja i softvera direktno će se utjecati na pružanje novih i kvalitetnijih usluga poduzetnicima:

• mrežna i komunikacijska oprema (kvalitetnija usluga pristupa internetu, usluga fiksne telefonije)

• UPS (osiguranje od prekida isporuke električne energije)

• rasvjeta i FN elektrana (manji režijski troškovi)

• računalna oprema (za informatičku učionicu, različite IT usluge korisnicima)

• oprema za 3D lab,

• softver (učinkovito upravljanje inkubatorom i komunikaciju s i među korisnicima)

Navedena oprema omogućit će razvoj dodatnih usluga u odnosu na postojeću ponudu InZad inkubatora i to usluga koje će unaprijediti i poboljšati učinkovitost poslovanja korisnika, odnosno olakšati njihov rast i razvoj te omogućiti stvaranje novih radnih mjesta.

Projekt je odobren za financiranje  u punom iznosu od 6.177.659,64 Odlukom o financiranju Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta od 14. srpnja 2017.

Izvor: Grad Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...