Održana tradicionalna 12. atletska utrka “Cvjetnom obalom” u Sv. Filipu i Jakovu

Proteklog vikenda u Sv.Filipu i Jakovu održana tradicionalna 12. atletska utrka “Cvjetnom obalom” u dužini od 10 km.U sklopu ove utrke održano je i županijsko prvenstvo u cestovnom trčanju,a organizator cijele manifestacije bio je A.Š.K. “Rogovo”- Sv.Filip i Jakov.

Prije glavne utrke,održane su dječje utrke od 100m do 500 m gdje je nastupalo preko 200 djece.Na glavnoj utrki nastupalo je 70-tak maratonaca, iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Ukupni pobjednik utrke bio je bivši Slovački olimpijac iz 1996 i 2000.god., Peter Tichy sa vremenom 36: 41 min, drugo mjesto je osvojio domači trkać Ivan Pikunić A.Š.K. “Rogovo”- Sv.Filip i Jakov sa vremenom 37:37 min i ujedno je postao i županijski prvak za 2017.god., dok je treće mjesto osvojio Dark Kralej (Š.D. “Premogonig”- Velenje, Slovenija) sa vemenom 38:48 min.

Kod žena je slavila Jasna Skroče (U.S. UNTREPIDA VERONA”) sa vremenom 0:44:59 min, ispred drugoplasirane Natalije Gulin (Festina lente”) sa vremenom 0:52:41 min.Natalija Gulin je postala i županijska prvakinja za ovu sezonu.
Sponzori i donatori ovog sporskog događaja bili su: Općina Sv.Filip i Jakov, TZ Općine Sv.Filipe i Jakov, Udruga “Napredak”, Ilirija d.d. Biograd na moru,Pansion “Piccolo,Decathlon Zadar,Kamping d.o.o. i ostali.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...