Počele su gužve na granicama i cestama prema moru

Promet je pojačan na graničnim prijelazima, trajektnim lukama i pristaništima, te na autocestama u smjeru mora, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Nakon što su danas poskupile autoceste za dodatnih 10%, povećala se gužva u prometu.

Pojačan je promet na autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2 u smjeru mora, A2 Zagreb-Macelj prema Zagrebu, A3 Bregana-Lipovac, od graničnog prijelaza Bregana prema Lučkom i u smjeru Lipovca, A4 Goričan-Zagreb prema Zagrebu, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora.

Tijekom dana, zbog pojačanog priljeva vozila, osobito na prilazima naplatnih postaja Lučko i Zagreb Istok (Ivanja Reka), Krčkom mostu, na cestama u Istri i priobalju, mogući su povremeni zastoji i vožnja u koloni.

Mokri i skliski kolnici

Zbog prometne nesreće na riječkoj obilaznici (A7) u smjeru Zagreba, nakon čvora Škurinje, vozi se uz ograničenje brzine i usporeno.  Zbog slijetanja teretnog vozila na zagrebačkoj obilaznici (A3) na čvoru Jankomir u smjeru istoka vozačima se savjetuje da voze opreznije.
Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, sjevernoj Dalmaciji, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Zabrane prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u priobalju i Istri su: u subotu, 1. srpnja, od 4 do 14 sati i u nedjelju, 2. srpnja, od 12 do 23 sata.

Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1, dijelom Lička magistrala. Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: na ulazu – Macelj, Bregana, Metković, Nova Sela,Zaton Doli. Na izlazu – Bajakovo, Slavonski Brod,Gornji Brgat; Na Rupi u oba smjera.

Promet teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Bajakovo na izlasku. S  obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom.

Katamaran na liniji Mali Lošinj-Cres-Rijeka isplovit će danas, u 8,30 sati iz luke Cres za luku Rijeka.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...