PITAJTE SVOJU OPĆINU

Predstavnici Općine i virskih komunalnih poduzeća do kraja sezone obilaze otok; Mještani zadovoljni, ali očekuju nastavak radova

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Srce ljetne sezone idealno je vrijeme za upoznavanje s komunalnom problematikom, jer većina virskih građana – vikendaša i Virana – tada boravi na svom otoku. Zato predstavnici Općine Vir od utorka obilaze virska naselja kako bi se iz prve ruke upoznali sa komunalnom situacijom te poslušali mišljenja i primjedbe građana. Zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić, zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Općine Vir Marino Rukavina, direktor komunalnog poduzeća „Vir održavanje“ Marino Radović i zamjenica direktora Miroslava Kapović razgovaraju s građanima, primaju pohvale za sve dosad učinjeno na uređenju otoka i zapisuju primjedbe kako bi od rujna, kada ponovno krenu radovi na virskoj infrastrukturi, rješavali uočene probleme.

Ovaj je obilazak naselja predstavnika Općine Vir i komunalnih poduzeća, u prvom tjednu naselja Prezide, detaljniji nastavak komunalne kampanje koju je Općina Vir započela u svibnju kada je obiđeno svih 25 virskih naselja uz propješačenih 500 kilometara. Načelnik Općine Vir Kristijan Kapović sa svim suradnicima i svim direktorima općinskog sustava tada je pratio radove uređenja javnih i zelenih površina, postavljanja javne rasvjete, pojačanog održavanja prometnica, izgradnje vodovoda i kanalizacije, uređenje plaža te nadogradnje elektro mreže i postavljanje novih trafostanica. Cilj obilaska bio je da se u izravnoj komunikaciji s građanima dođe do realnog komunalnog stanja na području virske općine, a kako su pozitivna atmosfera na terenu i oduševljenje građana s načinom na koji se otok Vir razvija bili opći utisak načelnika i djelatnika sustava Općine Vir, zaključeno je da će ovakav način direktne komunikacije uz obilazak terena postati stalna praksa.

Kako bi se u ovu priču uključilo što više građana otoka trenutno se provodi i sezonski, odnosno ljetni obilazak svih naselja uz planirani generalni obilazak na proljeće. Što se već sada moglo čuti i vidjeti?
„Građani izražavaju zadovoljstvo komunalnim radovima koje provodi Općina Vir. Konkretno, u naselju Prezide su najzadovoljniji uređenim i ograđenim plažama, odnosno činjenicom da smo, kako je obećano, kupače zaštitili od brodova, čamaca i glisera. Zadovoljni su i da je dio naselja već unutar projekta gradnje vodovodne i kanalizacijske mreže te da smo postavljali novi asfalt i javnu rasvjetu“, kaže zamjenik načelnika Vučetić. Ono što bi građani željeli, s druge strane, jest da asfalt i javna rasvjeta zajedno s vodovodnom i kanalizacijskom mrežom što prije dođu do svake ulice u naselju.

„Od rujna se nastavljaju radovi na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži na južnom dijelu otoka i polako dolaze prema vama“, kazao im je Vučetić. Tamo gdje još nema asfalta i gdje su građani izrazili nezadovoljstvo zbog pretjeranog dizanja prašine pri prolasku automobila, ulica će se još jednom naknadno tamponirati. Također, virsko stanovništvo upoznato je i sa skorim projektima gradnje reciklažnog dvorišta, čipiranja kanti te od rujna – nastavka radova na kompletnom proširenju ceste D-306.

 

PREZIDA RAPORT

Mirno ljeto za kupače na uređenim plažama

UKLONJENO VIŠE OD TISUĆU BOVI, A ZA SLJEDEĆU SEZONU PRIPREMIT ĆE SE NUMERIRANE BOVE ZA ČAMCE I BRODICE

Temeljem rješenja Lučke kapetanije Zadar djelatnici „Vir održavanja“ i angažirani ronioci na cijelom su otoku Viru uklonili više od tisuću nezakonito postavljenih bova u moru, od čega čak 600 u naseljima Prezide i Žitna. Time je najvećem broju kupača osigurano mirno uživanje u ljetnim radostima, pogotovo obiteljima s djecom, a u nastavku ovog projekta Općina Vir će za sljedeću sezonu pripremiti i postaviti numerirane bove kako bi se vlasnici brodova i čamaca mogli sustavnije i urednije privezati, izvan neposredne blizine ostalih plaža.

„Građani se žale da su sada brodice i čamci zapasali druge plaže koje nisu označene i ograđene te da smetaju kupačima, ali ovo je ljeto situacija kakva jest. Za sljedeću sezonu riješit ćemo i taj ćemo problem“, kaže direktor „Vir održavanja“ Marino Radović.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi: