Primoštenski Narančasti u četvrtfinalu pobijedili boćare Vira

Ništa od željenog polufinala Kupa Hrvatske za virske Bluzere: Narančasti iz Primoštena zaustavili su Virane i zasluženo se nakon pobjede 5-4 našli među četiri najbolje momčadi turnira koji se od jutros igra na Viru i u Ninu. Nedostajalo je i malo i puno – Igor Vučetić dobio je Gabrijela Perkova 21-17 u krugu, Darko Bašić odradio je posao u pojedincu protiv Alena Papka 13-7, ali su Ante Nemarić porazom u krugu 15-17 protiv Marka Gojelića te par Zoran Marko Kokić i Marjan Bukvić porazom 3-10 protiv Renata Markoča i Jakova Matošina zatvorili vrata polufinala. Zapravo, nakon dva susreta kruga i neodlučenih 2-2, bilo je jasno kako će parovi odlučiti o pobjedniku. Nije išlo…

„Nije. Od početka sam imao loš osjećaj. Korak nije bio dobar, boće su odlazile desno. Nikako nisam mogao uhvatiti pravi ritam, a uz to sam i loše valjao. Ne sjećam se kada sam ovako loše odigrao“, otvorio je dušu Kokić nakon poraza. Bukvić je, s druge strane, dobro valjao i dugo držao virski par u igri, do 3-6 za Primoštence. Kada su gosti poveli 3-8, kraj se nazirao. Ubrzo je i došao.

„Urlikao bih od muke! Bili smo tu negdje, ali nije išlo“, zaključio je Bukvić. Nemarić je također imao svoje šanse, ali ih je sve prokockao. Poveo je Ante 5-2 i sve je mirisalo na više od 20 punata, ali je ubrzo izgubio igru. Prvo 5-5, potom 6-8, pa 12-15 nakon tri uzastopna promašaja izbijanja. I njemu je lađa potonula.

„Glava!“ – pokazao nam je Ante rukom što se dogodilo u meču. Bluzeri su zasvirali u molu, bez harmonike, primoštenska squadra mogla je slaviti. Iako nisu bili euforični zbog plasmana u polufinale, osjećaj je ipak bio pravi, pobjednički.

„Zadovoljni smo, ali nije bilo pritiska i imperativa. Meni je svejedno igram li ovakvu utakmicu ili sam na treningu. Uvijek igram najbolje što mogu“, kazao je sjajni izbijač Markoč, prvo ime primoštenskog sastava koji poput „Vira“ u Zadarskoj županiji, dominira zogovima šibenske regije. Predstavili smo ih zajedno s Viranima kao moguće iznenađenje turnira, a ždrijeb je htio da u četvrtfinalu odigraju međusobnu utakmicu.

„Nismo bili pravi. Trebali smo samo odigrati kako možemo, ali nismo. Čestitke Primoštencima“, sažeo je utakmicu i dojam Bašić. Tuga se nakon poraza uvukla među Bluzere, ali brzo će je prebrisati činjenica kako su Virani ove sezone već napravili vrhunski posao osvajanjem naslov prvaka I. Županijske boćarske lige i osvajanjem Kupa Zadarske županije.

U drugom susretu četvrtfinala na Viru „Marinići“ su se poigrali sa splitskom „Nadom“ i metlom 9-0 prošli u polufinale. Joško Buterin i Alen Šestan donijeli su pobjedama u krugu sigurnost za „Mariniće“, posao su rutinski dovršili Aleksandar Korić u pojedincu te par Paulo Flego i Ivan Barišić. Ninski susreti donijeli su derbi u četvrtfinalu: porečka „Istra“ pomalo neočekivano je i uvjerljivo pobijedila „Zrinjevac“ 7-2, dok je „Sveti Luka“ pomeo „Omladinca“ 9-0.

 

ČETVRTFINALE: Primošten – Vir 5-4.

KRUG: Gabrijel Perkov – Igor Vučetić 17-21. KRUG: Marko Gojelić – Ante Nemarić 17-15. POJEDINAC: Alen Papak – Darko Bašić 7-13. PAROVI: Renato Markoč, Jakov Matošin – Marko Kokić, Marjan Bukvić 10-3.

 

ČETVRTFINALE: Marinići – Nada 9-0.

KRUG: Joško Buterin – Ivan Režić 20-17. KRUG: Alen Šestan – Josip Matić 21-16. POJEDINAC: Aleksandar Korić – Dušan Mihoč 13-3. PAROVI: Paulo Flego, Ivan Barišić – Matko Režić, Stipe Pivčević 10-7.

 

ČETVRTFINALE: Istra Poreč – Zrinjevac 7-2

KRUG: Joško Mardešić – Igor Hajsek 20-19. KRUG: Steven Benolić – Marin Ćubela 14-22. POJEDINAC: Nikola Hrelja – Pero Ćubela 13-6. PAROVI: Elvis Smolica, Nenad Tadić – Jure Maglić, Tomislav Kolobarić 9-8.

 

ČETVRTFINALE: Sveti Luka – Omladinac 9-0

KRUG: Milan Ljubičić – Pavo Šango 13-5. KRUG: Josip Burić – Luko Hendić 17-9. POJEDINAC: Željko Trajber – Božo Urlović 10-5. PAROVI: Ivica Validžić, Marko Buhinjak – Božo Čupić, Miho Trković (Karlo Torbarina) 9-5.

PREDSTAVLJANJE OSAM NAJBOLJIH NA VIRU

Kakva žega! Već je i misao izazivala nelagodu, a kamoli igranje utakmice. U takvim je nesnosnim toplotnim uvjetima svečano otvorena završnica boćarskog Kupa Hrvatske na Viru. Poredali su se svi sudionici turnira s mlađahnim Viranima koji su nosili klupske oznake, a pozdravili su ih i svima poželjeli sportsku sreću predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Tomislav Ćurko, predsjednik Boćarskog saveza Zadarske županije Damir Jordan i načelnik Općine Vir Kristijan Kapović. Službeni voditelj natjecanja je Željko Sabalić, suci Ivanko Komadina i Dinko Finka na Viru te Ante Šarić i Duško Lakić u Ninu. U polufinalu i finalu sudit će Ivica Bilosnić i Boris Čanković. Viranima je nakon predstavljanja momčadi uručen pehar za osvojeni naslov prvaka I. Županijske boćarske lige.

GUŽVA OD RANOG JUTRA

Završnica Kupa Hrvatske najveći je boćarski summit ikad održan na Viru! Boćalište uz Muja je ušminkano, unutarnja ograda svježe prefarbana, postavljeni su novi semafori za pojedinačne rezultate, a oko restorana „Kotarina“ od ranojutarnjih sati vladala je gužva. S uzbuđenjem se čekao ždrijeb parova četvrtfinala s pitanjem tko će s kim i gdje? Virani su dobili Primoštence na svom boćalištu. Činio se dobar ždrijeb… Došli su i predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Tomislav Ćurko, predsjednik Boćarskog saveza Zadarske županije Damir Jordan te načelnik Općine Vir Kristijan Kapović i zamjenik načelnika Antonio Vučetić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...