Punite mobitel i nekoliko puta dnevno? Evo popisa smartfona koji imaju najizdržljivije baterije

Mobilni uređaji iz praktički svih kategorija danas solidno balansiraju između performansi i trajanja baterije. Bolna činjenica s tim je to da i dalje na jednom punjenju traju jedva jedan dan. No, moguće je naći i modele opremljene opako velikim baterijama kako bi život bio ugodniji.

Moto Z Play

Mobitel Moto Z Play dolazi s baterijom koja omogućuje rad i do 50 sati, što je najizdržljiviji rezultat za Moto uređaj do sada. Kao da integrirana baterija (3.510 mAh) nije bila dovoljna, korisnici mogu uzeti i dodatni Moto Incipio offGRID Power Pack dodatak, koji se priključi na stražnju stranu uređaja i osigurava dodatnih 22 sata autonomije (2.220mAh).

Ukratko, riječ je o mobitelu uz kojeg će svakodnevna anksioznost o potrošnji baterije postati prošlost. Dok hardverske komponente nisu baš na razini današnjih mobilnih perjanica, na modelu Moto Z Play je itekako osiguran fluidan i brz rad, neovisno o tom što se želi napraviti s njim, piše Tportal.

ASUS ZenFone 3 MAX

ASUS ima prilično zbunjujuća imena svojih proizvoda, no i bez potrebe za gledanjem u kodove valja računati kako će model naziva ZenFone 3 MAX izdržati i više od dana na jednom punjenju. To je moguće zahvaljujući integriranoj Li-ion bateriji od 4.130mAh te komponentama koje ne troše previše energije.

Srce mu čini MediaTek 4 čip, uparen s 2GB RAM-a i 32GB spremišnog prostora. Manja potrošnja osigurana je i 5,2-inčnim zaslonom od svega 1.280 puta 720 piksela. Teško da će ikoga oboriti s nogu performansama i izgledom, no kome je potreban radni konj od uređaja sa solidnom, ovo se čini nelošim izborom.

Samsung Galaxy A9 Pro

Za one koji žele i multimediju i izvrsno trajanje baterije, Samsung ima baš phablet za to. Model Galaxy A9 Pro donosi bateriju od čak 5.000mAh. Solidne komponente uparene s izvrsnim AMOLED zaslonom dijagonale 6″ predstavljaju jedinstvenu kombinaciju na tržištu.

Jedini nedostatak mogla bi biti cijena, no s druge strane je riječ o uređaju koji će sigurno izvući tzv. screen time preko sedam sati. U praksi je to sigurnih dva dana korištenja, bez stresa.

Xiaomi Redmi 3s Prime

Ovo je možda stariji uređaj, no teško da se može reći kako mu je zlatna era prošla. S baterijom od 4.100mAh i pristupačnom cijenom, itekako je riječ o uređaju koji bi se trebao pojaviti na radaru svih koji traže solidno trajanje na jednom punjenju. Ne škodi ni to da Redmi 3s Prime stiže s 5-inčnim IPS FHD zaslonom, 3GB radne memorije i 32GB spremišnog prostora.

Huawei Mate 9

Li-Po baterija od 4.000mAh tek je dio jednadžbe ovog Huaweijevog modela dijagonale 5,9″. Uređaj koristi Huaweijev vlastiti čip Hisilicon Kirin 960, uparen s Mali-G71 MP8 grafičkom jedinicom, a tu je i 4GB radne memorije. Ukratko, riječ je o smartphoneu koji će moći napraviti mnogo više i mnogo dulje od prosječnog uređaja u istoj kategoriji.

Sa softverske strane priče prednost je svakako i to da stiže s Androidom u izdanju 7 (Nougat) pa su korisnici mirni neko vrijeme po pitanju nadogradnji.

Nokia 3310

Za ljubitelje feature phone kategorije, kultni model uređaja ponovno je oživljen. Baš u skladu s tim, riječ je o mobitelu kojeg je dovoljno napuniti i zaboraviti na punjenje dugo, dugo vremena.

Uz intenzivno telefoniranje i slanje poruka, uređaj bez problema može izdržati više od četiri-pet dana na jednom punjenju, no uvijek valja imati na umu kako neće pružiti sve što mogu pružiti i punokrvni pametni telefoni iz ranije liste.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...