„Puževim korakom“ – gastro manifestacija, priprema i degustacija puževa u Benkovcu

Grad Benkovac i Turistička zajednica Grada Benkovca već šestu godinu za redom organiziraju manifestaciju „Puževim korakom“ – gastro manifestacija, priprema i degustacija puževa – Benkovac koja će se u sklopu Benkovačkog kulturnog ljeta održati u subotu, 22. srpnja 2017. godine s početkom u 1900 sati na Trgu Domovinske zahvalnosti u Benkovcu.

Riječ je o manifestaciji koja promovira još jednu autohtonu gastro priču benkovačkog kraja. Puževi će se te večeri pripremati po raznim recepturama, pod pekom, na lešo, na gradele i brojne druge načine. U sklopu manifestacije održava se i 6. otvoreno prvenstvo Hrvatske u utrci puževa, događaj koji je sastavni dio ove priredbe koju redovito prate svi vodeći domaći i strani mediji i kao takav je jedinstven u cijeloj Hrvatskoj. Ove se godine prijavilo 25 ekipa, a svaka od njih sa sobom mora donijeti svog puža kojeg će prijaviti za utrku.

Za sve one željne dobre zabave i neobičnih delicija, a nemaju kako do Benkovca organiziran je besplatni prijevoz iz Zadra. Autobus s Male pošte polazi u 18 sati, a s kolodvora (vanjska strana) u 18,10 sati. Povratak iz Benkovca za Zadar je u 23 sata.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...