sa sjedištem u Silicijskoj dolini

Rakuten Viber preuzima Chatter Commerce – prvu tipkovnicu za kupovinu na svijetu

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Rakuten Viber, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za razmjenu poruka, danas je objavio kupnju Chatter Commercea, startupa koji je stvorio prvu tipkovnicu za mobilnu trgovinu, ShopChat. Kupnja je rezultat uspješnog četveromjesečnog razdoblja pokretanja značajke Instant Shopping za Viberovo američko tržište. Trideset posto korisnika Vibera u SAD-u već je koristilo ovu značajku od njezinog pokretanja u ožujku 2017. Rakuten Inc., matična tvrtka Rakuten Vibera i japanski div za e-trgovinu, prethodno je uložio u Chatter Commerce tijekom prvog kruga financiranja.

Rakuten Viber poduzima odvažne korake prema unapređenju mobilne trgovine dajući korisnicima mogućnost kupovine izravno unutar njihovih razgovora, znajući da je kupovina tradicionalno društvena aktivnost. Instant Shopping donio je Viberovim korisnicima iskustvo kupovine unutar razgovora, koje im omogućuje kupovanje online s ljudima s kojima bi inače išli u trgovinu – pružajući im mogućnost pretraživanja, dijeljenja i raspravljanja o proizvodima, pa čak i izravnog komuniciranja s njihovim omiljenim brandovima.

Chatter Commerceov tim od sedam inženjera sa sjedištem u San Franciscu postat će dio tima Rakuten Vibera. Zephrin Lasker, izvršni direktor i suosnivač Chatter Commercea, postat će globalni voditelj e-trgovine u Rakuten Viberu. U svojoj ulozi Lasker će upravljati tvrtkinom globalnom strategijom za mobilnu trgovinu, usredotočujući se na širenje na nova tržišta, kao i na istraživanje više tehnologija koje će dodatno pojačati iskustvo na Viberu.

„Osnovali smo Chatter Commerce na temelju činjenice da bi ljudi trebali biti u mogućnosti raditi puno više toga u svojim razgovorima nego što je trenutno dostupno“, rekao je Lasker. „Inovativna vizija Rakuten Vibera proteže se dalje od manjih detalja optimizacije značajki, na što je većina aplikacija za razmjenu poruka danas usredotočena. Njihov je cilj značajno proširiti ulogu koju aplikacije za razmjenu poruka imaju u svakodnevnom životu ljudi.“’

„Ovo je ulaganje nov korak na našem putu da pretvorimo Viber u vise uslužnu komunikacijsku platformu. Želimo donijeti više vrijednosti stotinama milijuna naših korisnika diljem svijeta, zadržavajući iskustvo jednostavnim i besprijekornim. Tehnologija Chatter Commercea aktivno će podupirati našu viziju, a njihov tim savršeno se uklapa u našu kulturu inovacije“, rekao je Djamel Agaoua, glavni direktor Rakuten Vibera.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar