SDP kaska daleko iza hDZ-a

Rezultati Crobarometra: HDZ najpopularniji, ali se politike Vlade ne odobravaju

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Večeras je objavljen najnoviji Crobarometar Nove TV. Prema istraživanju, Hrvatska demokratska zajednica srpanj završava s potporom od 33,6 posto birača. A iza nje je na pristojnoj udaljenosti SDP koji u ovom trenutku može računati na 22,4 posto potpore ispitanika, javlja Index.

Živi zid već 4 mjeseca sa sličnom potporom, ovaj put je na 7,6 posto. A MOST je od parlamentarnih izbora, pa i izlaskom iz Vlade, u padu. Srpanj završavaju s potporom od 6,2 posto ispitanika.

Stranka Milana Bandića – Stranka rada i solidarnosti uživa potporu od 4,7 posto. Zatim je slijedi HSS s 2,7 posto potpore. HNS uživa manju potporu nego mjesec prije, sada je na 1,9 posto. IDS je na 1,7, a HSZ na 1,6 dok stranka Pametno može računati na potporu od 1,6 posto. Posljednja stranka iznad 1 posto je Promijenimo Hrvatsku, ima 1,2 posto.

Ostale stranke kao Reformisti (0,9%), HDSSB, HRAST, Nova ljevica (0,5%), Neovisni za Hrvatsku (0,4%), HSLS (0,3%), HDS, Abeceda demokracije te Snaga imaju manje od 1 posto ili ukupno uživaju potporu 3,7 posto birača. Za neku drugu stranku glasovalo bi 1,8 posto birača, a neodlučnih je 9,1 posto.

Loš smjer zemlje

Smjer kojim ide Hrvatska i dalje je loš, no čini se da je zaustavljen rast pesimizma, jer dva mjeseca zaredom 64 posto građana misli kako zemlja ide u lošem smjeru. A da zemlja ide u dobrom smjeru, misli pak 28 posto ispitanika, ne zna njih 8 posto.

Vladine politike i dalje većina građana ne odobrava, točnije njih 56 posto, ali ih zato odobrava njih 34 posto, ne zna njih 10 posto.

Zato već treći mjesec raste broj ispitanika koji misle kao će Vlada odraditi mandat do kraja. To u ovom trenutku misli 58 posto ispitanika, a da će se koalicija raspasti i prije, misli njih 31 posto, ne zna 12 posto.

Istraživanje je provela agencija IPSOS od 1. do 18. u mjesecu na uzorku od  978 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske. Podaci se prikupljaju metodom osobnog anketiranja. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3%, a za rejtinge stranaka +/-3,6%.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar