Ribar Palunko i njegova žena oduševili biogradsku djecu

U nizu kulturno zabavnih priredbi koje se ovoga ljeta održavaju u gradu Biogradu upriličena je i jedna dječja kazališna predstava. Riječ je o gostovanju Kazališne družine “Ivana Brlić Mažuranić” iz Slavonskog Broda, a koji su ponudili izvanrednu predstavu za djecu ali i odrasle. “Ribar Palunko i njegova žena” jedna je od priča iz davnina, naše velike spisateljice Ivane Brlić Mažuranić. Kao što je poznato Ivana je svoje “Priče iz davnina” oblikovala na temelju sadržaja i likova iz slavenske mitologije i hrvatske usmene predaje, a prema svojoj umjetničkoj imaginaciji.

Ova priča s elementima bajke ima snažnu etičku i poučnu stranu, jer govori o ženskoj vjeri i požrtvovnosti te na koncu spoznaji pravih životnih vrijednosti. Potraga ribara Palunka za bogatstvom i boljim životom, odvodi ga u svijet gdje gdje uz pomoć vile upoznaje i Morskog kralja ali i shvaća svu ispraznost bogatstva kao takvog, jer sreća se definitivno ne kupuje. Uprizorenje ove predstave i njezina izvedba, bila je poseban doživljaj za brojne posjetitelje na Narodnom trgu u gradu Biogradu na Moru. Mladi kazalištarci bili su uvjerljivi interpreti u likovima ove Ivanine bajke, a publika doista rijetko uživala.

Sve je razumljivije ako se zna da je ovu predstavu dječjeg kazališta iz Slavonskog broda režirao poznati režiser Mario Kovač koji slovi za velikog poznavatelja i obožavatelja Ivane Brlić Mažuranić i njezinih djela.

Fotografije provjerite na mrežnim stranicama grada Biograda na moru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...