Roditeljima ostavljene djevojčice oduzet 3-godišnji sin, malena je dobro, uredno jede i spava

Misterij je riješen! 6-mjesečna djevojčica u žutoj haljinici dobila je ime i prezime a njezini roditelji nakon provedenog kriminalističkog istraživanja sumnjiče se za napuštanje djeteta i povredu djetetovih prava.

Otkriveni su nakon što su se Centru za socijanu skrb navodno javili djed i baka djevojčice, piše RTL.

Riječ je o 22-godišnjoj nezaposlenoj majci, koja navodno nije završila osnovnu školu dok je 35-godišnji otac građevinski radnik koji zbog posla često izbiva. Njihovog trogodišnjeg sina socijalni radnici  danas su odvojili  od obitelji i premjestili kod sestre u Dječji dom. Iz Nazorove poručuju da je s djevojčiom sve u redu.

“Ona je došla urednog vanjskog izgleda, urednog ponašanja, urednog napretka komunikacije tako da u biti mogli bi reći da nije bila zanemaraena. Ona se sad naravno prilagodila, lijepo je prihvatila grupu, nema problema ni oko prehrane ni oko spavanja ni oko ponašanja dakle sve je u redu s djevojčicom”, ističe Jelica Belošević, socijalna radnica Dječjeg doma Zagreb.

 

Zašto je majka ostavila dijete još uvijek ne zna ni Centar za socijalnu skrb. S roditeljima će tek razgovarati, ali i od suda zatražiti donošenje određenih mjera.

“Ili će biti vjerojatno oduzimanje, povjeravanje djeteta ustanovi ili drugoj obitelji ili udomiteljskoj obitelji ili će biti eventualno najdrastičnija mjera – lišenje prava na roditeljsku skrb”, ističe Tatjana Brozić Perić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb.

I djevojčica u žutoj haljinici, koju su medicinske sestre u bolnici nazvale Ema i njezin trgodišnji brat, umjesto kod obitelji, do daljnjeg će biti u Dječjem domu u Nazorovoj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...