Šest europskih velikana na nikad jačem Zadar Basketball Tournamentu

Europski košarkaški velikani dolaze u Hrvatsku. Četvrto izdanje Zadar Basketball Tournamenta (ZDBT) održat će se od 21. do 24. rujna i u dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku okupiti najbolje od europske košarke, od toga četiri nacionalna prvaka i čak pet euroligaša. Na najjačem europskom pripremnom turniru zaigrat će velikani Fenerbahce, CSKA Moskva, Brose Bamberg, Panathinaikos, Khimki i Bayern Munchen.

«Imena sudionika govore o jačini turnira i pokazuju da se isplatio naš trud. Pošto smo se već dokazali svojim organizacijskim sposobnostima nije bilo tako teško okupiti ovako velike klubove, a tu je i grad Zadar koji ima što pružiti svojim gostima i ponuditi im sve da njihov boravak bude fantastičan. Dobar glas se daleko čuje, tako da moram priznati da su sve te ekipe same pozvale na ovogodišnje izdanje turnira!”- izjavila je organizatorica Zadar Basketball Tournamenta Zdenka Zrilić.

Četvrto izdanje Zadar Basketball Tournamenta bit će jače nego ikad prije. Dovoljna potvrda snage ovogodišnjeg turnira je sudjelovanje dvije momčadi koje su igrale u Final Four Eurolige, Fenerbahce i CSKA Moskva. Turski, ruski, njemački i grči prvak odmjeriti će snage upravo u Zadru te time najaviti još jednu uzbudljivu europsku košarkašku sezonu. Priključit će im se i ruski doprvak Khimki, također sudionik Eurolige iduće godine te njemački velikan Bayern Munchen. Dvoboji najtrofejnijih europskih divova jamče da nas u rujnu na Višnjiku očekuje pravi praznik košarke.

Zadar Basketball Tournament organizira tvrtka S Event. U sklopu ovogodišnjeg turnira ponovno će se održati Kids Day, druženje sudionika turnira sa zadarskom djecom što je jedinstvena prilika da mali sportaši upoznaju svoje idole. U suradnji sa studentima Sveučilišta u Zadru, četvrti Zadar Basketball Tournament ovjekovječit će milenijska fotografija na kojoj će biti i sve momčadi turnira. Zadar Basketball Tournamnet se kroz četiri godine istaknuo kao najjači europski pripremni košarkaški turnir, a o kvaliteti ovogodišnjeg izdanja dovoljno govori činjenica da će se svih devet utakmica turnira prenositi u čak 12 zemalja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...