Siromašnim doseljenicima sa zadarskog područja novi je gradonačelnik Gospića pomogao vlastitim novcem

Grad koji je kao i cijela Ličko senjska županija uvijek je bila utvrda HDZ-a odlučio se za promjenu, pa je HDZ-ovom kandidatu Petru Krmpotiću doslovce za nekoliko glasova grad Gospić “preoteo” HSP-ov Karlo Starčević na proteklim lokalnim izborima. Čini se da su mještani Starčevićem zasad vrlo zadovoljni, a ugodnoiznenađuje i vijest koja stiže iz Like o nesebičnom potezu novog gradonačelnika.

Naime, zahvaljujući Nezavisnoj listi mladih i njihovoj dobroj suradnji s gradonačelnikom Karlom Starčevićem isti je stigao u sele Brezik na području Medka.

Ondje se, među ostalima, nalazi obitelj koja se u ovo selo doselila sa zadarskoga područja, piše lika-express.hr, a prenosi Dnevno. Problema je navodno mnogo, ali i volje za suradnjom.

U Brezik dolaze gradonačelnik i političar iz druge struje, Karlo Starčević i Velimir Štimac, ali sa zajedničkim ciljem, a to je da se podigne kvaliteta života građanima na širem području Gospića.

Glava kuće pitao je gradonačelnika može li na području grada kupiti građevinski teren pa da joj se pomogne i da započne novi život. Govorio je o teškoj sudbini svoje djece, jedno ima astmu, drugo prima hormone rasta, no jedno odlično igra nogomet. Obitelj je to koja živi u skromnoj kući, vrlo trošnoj. Gradonačelnik je pokušao smisliti kako da pomogne ovoj obitelji.

“Bivši su gradonačelnici živjeli nama na trošak i baš ih briga za sirote. No, Starčević vadi iz džepa 1000 kuna i daje ih ovoj ponosnoj majci.  Nije ovaj tekst hvalenje gradonačelnika, ovo je samo priča o tome kako danas pušu drugi vjetrovi u Gospiću i Lici. Obećao je gradonačelnik da će nešto učiniti. Mi mu vjerujemo, ovi skromni ljudi mu vjeruju. I to je napredak”, izvijestili su kolege novinari iz Like, iz lika-express.hr.

U izjavi za HRT nakon lokalnih izbora Starčević je poručio da će Gospićem upravljati na zadovoljstvo svih njegovih građana. Čini se da je tim putem doista i krenuo.

Fotografije su dostupne na portalu lika-express.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...