Šok i nevjerica u rodnom mjestu Antonije Bilić: “Sad nam se sve više čini da Paravinja nije bio sam”

Vijest da je Vrhovni sud prepolovio kaznu krvniku njihove kćeri Milka i Mile Bilić, majka i otac Antonije Bilić, dočekali su u svome domu u Kričkama kraj Drniša.

Već dugo ne daju izjave novinarima. U početku su bili otvoreni, posebno za vrijeme potrage za tijelom, no nakon čak tri puta ponavljano suđenje bilo je previše. Pred njihovom seoskom kućom dva su odvezana psa i laju na svakog tko se približi. Jedini put do Bilićevih bio je telefon, pišu 24sata.

Roditelji: Da, čuli smo, ali vam nemamo što reći

– Da. Čuli smo. Kazna mu je prepolovljena, ali mi vam nemamo što za kazati – rekla nam je Milka Bilić, dok se u pozadini čulo odobravanje njenog supruga. U petak, 7. srpnja puni se točno šest godina kada je 17-godišnja maturantica Antonia Bilić posljednji put otišla u Drniš, da bi na povratku stopirajući na Čikolskom mostu ušla u kamion Dragana Paravinje.

‘On sigurno u tome nije bio sam’

– Sjećam se kao da je bilo jučer. Išle su pješke niz ulicu, ona i majka. I to je bio zadnji put da smo je vidjeli. Nemojte me ništa pitati. To su opasne stvari i bolje je šutjeti. Tko zna što se sve krije iza slučaja, koje su službe upletene. On sigurno u tome nije bio sam – rekao nam je susjed Bilićevih, osvrćući se čuje li ga tko.

– Tko plaća sva ta suđenja i sve te njegove odvjetnike? – pitala nas je druga susjeda.

‘Naša Antonija je otišla zauvijek, a njega se mazi’

U selu ne žele puno pričati, još manje se fotografirati. Rezignirani su i razočarani pravosuđem koje zločincima ostavlja toliko mogućnosti za izbjegavanje odgovornosti.

– Naša Antonija je otišla zauvijek, a njega se mazi. Još koju godinu i pustit će ga zbog dobrog vladanja. Tko zna što taj može još učiniti – pita susjeda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...