Stvarni dug bolnica prema veledrogerijama iznosi čak 2 milijarde i 800 tisuća kuna

Od 200 milijuna kuna koliko je Vlada odvojila za isplatu dijela duga prema veledrogerijama, iste od tog novca nisu dobile ništa jer su bolnice tim novcem isplatile regres, pišu 24sata.

Govori to Jasminko Herceg, predsjednik Udruženja veledrogerija, dodajući da će se isporuka lijekova i medicinskog materijala prema bolnicama od strane proizvođača obustaviti ne isplati li se veledrogerijama barem dio dospjelog duga.

– Danas predstavnici veledrogerija imaju sastanak s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem na kojem će se, između ostalog, razgovarati i o načinu isplate dospjelog duga prema veledrogerijama u iznosu od najmanje 750 milijuna kuna.

Toliko nam treba da bismo mogli izgurati ljeto i donekle normalno raditi – upozorio je Herceg dodavši kako stvarni dug bolnica prema veledrogerijama iznosi čak dvije milijarde i 800.000 kuna.

– S ministrom Kujundžićem kontinuirano razgovaramo o toj problematici i on uistinu ima razumijevanja, ali sam ništa ne može napraviti. Društvo konačno mora shvatiti da lijekove treba platiti. Apeliram stoga na bolnice da počnu plaćati svoje dugove, umjesto da novac troše na regres – nastavio je Herceg dodajući kako mu je jasno da je i isplata regresa zakonska i da ju treba ispoštovati.

– Činjenica je da država ne plaća svoje obveze preko 950 dana što je neozbiljno i vrlo neodgovorno – zaključio je. Ministar Kujundžić u nedjelju nam nije odgovorio na upit što očekuje od sastanka s predstavnicima veledrogerija u ponedjeljak i prijeti li bolnicama, u jeku turističke sezone, nestašica lijekova, igala, sterilnih gaza i drugog neophodnog materijala za rad.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...