Sve san obaša, vode je nojbolje: Sljedeći tjedan fešta je u Čeprljandi!

Pod motom “Sve san obaša, vode je nojbolje!”, Čeprljanda i ove godine organizira i poziva goste na svoju tradicionalnu ljetnu feštu.

Iako se zapravo pripremaju cijele godine, od početka srpnja gotovo cijelo mjesto uključeno je u organizaciju trodnevnih događanja po kojima su poznati ne samo na otoku Ugljanu, nego mnogo šire. Jer Čeprljandska fešta jedna je od najstarijih i zasigurno najpopularnijih i najposjećenijih ljetnih fešta na zadarskim otocima, pišu Naši školji.

Godine 1979., na inicijativu mještanina Čeprljande, pok. Dragutina Karlovića, organizirana je prva fešta. Njegova je ideja bila ondašnje „Jadranske susrete“ dovesti u Čeprljandu, što se u konačnici i ostvarilo. Mještani Čeprljande, okupljeni „ispod borića“ (mjesto najčešćeg sastajanja), složno su se dogovorili oko organizacije manifestacije i tako je počela priča o Čeprljandskoj fešti, koja, nasreću, traje i danas. Svake prve subote u kolovozu. Najveći teret organizacije na leđima je Udruge Idro, osnovane 2008. godine. .

Trodnevna događanja, koja počinju u četvrtak, 3. kolovoza u 21 sat, otvorit će program “Čeprljanda traži zvijezdu” – karaoke party za male i velike, u sklopu kojega će nastupiti bend iz Kopra GE DO RE. Drugoga dana, u petak, 4. kolovoza, u 19 sati održat će se Festival otočnih proizvoda, u 20 sati na programu će biti Igre bez granica (animacija za djecu), a u 22 sata počet će Večer dalmatinske pisme i spize “za dušu” uz grupu Dalmatino iz Zadra.

– U subotu, 5. kolovoza, defileom brodica od uvale Čeprljande do Sušice, počinje završnica Čeprljandske fešte. U 20 sati na redu je Big Game Cooking, spremanje tradicionalnih dalmatinskih jela, u 21 sat počinje koncert splitskog pjevača Giuliana, velikog prijatelja Čeprljande, a u ponoć je vatromet, najavljuje uime organizatora Martina Kombura te poziva sve Ugljance i njihove prijatelje, kao i goste koji borave na otoku, da se i ove godine odazovu u što većem broju.

I recimo za kraj da se glavni organizatori Čeprljanske fešte, Udruga Idro, zalažu se za razvijanje i unapređenje sveukupne kvalitete života otoka i mjesta Čeprljande. Članovi Udruge su svi mještani koji na sastancima dogovaraju i raspravljaju o projektima važnim i potrebitim za razvoj mjesta. Sva sredstva Udruge (vlastita sredstva i donacije) ulažu se izričito u razvoj mjesta Čeprljande prema potrebama i mogućnostima.

Sve informacije o Čeprljandskoj fešti i ostalim aktivnostima Čeprljande možete doznati na službenoj stranici Udruge Idro.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...