Sve što ste željeli znati o mačkama

Ako ste imali pitanja o mačkama, a niste ih se usudili ništa pitati zbog njihovih strogih pogleda i straha da će vam povraćati po novom tepihu, imamo nekoliko zanimljivosti koje možda niste znali.

Čini mi se da sam vidio mica-macu

Čini vam se da na svijetu živi puno mačaka? To je točno! Možda ih nema koliko i ljudi, no njihov broj nije beznačajan. Procjenjuje se da na Zemlji živi između 300 i 600 milijuna mačaka.

Manje su različite od pasa

Na svijetu ima više od 300 psećih pasmina, dok mačjih ima samo 70. I možete ih sve pronaći u ovoj kratkoj snimci!

Omiljeni ljubimci? Ne baš!

Iako se između mačaka i pasa uvijek vodi bitka za ljudska srca, ako je suditi po broju ljubimaca koji žive s ljudima, na prvom su mjestu – ribice!

Ima ih svih veličina

Najteža mačka na svijetu imala je 25 kilograma, pa pretpostavljamo kako pravilo da se može provući kroz svaki prolaz kroz koji može provući glavu nije vrijedio za nju.

Pričljive su – samo s ljudima!

Mačke u divljini iznimno se rijetko glasaju, no u ljudskom su društvu prilično brbljave. Štoviše, najbrbljavije među mačkama mogu proizvesti oko 100 različitih zvukova.

Postale su dugovječne uz ljude

Mačke su prije tridesetak godina živjele u prosjeku samo oko sedam godina, no kako su među omiljenim ljubimcima, sad žive znatno duže – između 12 i 15 godina. No najdugovječnije mogu doživjeti i nevjerojatnih 38 godina, poput Creme Puff.

Među prvima su bile na YouTubeu

Samo nekoliko dana nakon što je nastao YouTube na njemu se našla i snimka mačke, piše Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...