Tjedna prognoza; Evo kada nam se vraća pravo ljeto

Danas će učestalost pljuskova biti manja nego u nedjelju, a glavno će obilježje vremena biti vjetar, osobito na Jadranu bura, mjestimice jaka, s olujnim udarima, koja će navečer oslabjeti. Sljedećih će dana prevladavati sunčano i sve toplije, u drugoj polovini tjedna većinom i vruće.

Istok naše domovine u ponedjeljak će imati dosta sunčanog vremena. No, bit će i promjenljive naoblake, iz koje ponegdje može pasti malo kiše, a mogući su i lokalni pljuskovi. Puhat će sjeverac i sjeverozapadnjak, u Podunavlju ponegdje i jak, a najviša temperatura bit će od 25 do 28 °C, prenosi Index.hr.

Prijepodne mogući pljuskovi

Sličan opis vremena vrijedi i za središnju Hrvatsku – djelomice sunčano, povremeno s umjerenom, mjestimice i povećanom naoblakom uz mogućnost za poneki pljusak. I tu će biti sjeverca, mjestimice sjeveroistočnjaka, na koji treba računati i u gorskim područjima. Na sjevernom Jadranu puhat će umjerena, mjestimice i jaka bura s olujnim udarima, koja će u drugom dijelu dana oslabjeti. Kratkotrajna kiša praćena grmljavinom moguća je uglavnom u dijelu gorske Hrvatske, javlja HRT.

Sasvim suho ne može se jamčiti ni na srednjem Jadranu, te posebice ne u unutrašnjosti Dalmacije. Uz barem djelomice sunčano vrijeme bit će i vrlo toplo, te vjetrovito, uz buru, mjestimice i jaku, te sjeverozapadnjak pa će more uglavnom biti umjereno valovito.

Bura i sjeverozapadnjak puhat će i na jugu Hrvatske, gdje će prevladavati sunčano, uz najvišu temperaturu oko 30 °C te većinom malu vjerojatnost za kišu ili poneki neverin.

Vraća se ljeto

Od utorka se očekuje uglavnom suho i sunčano uz porast temperature pa će u kontinentalnom području nerijetko nakon sredine tjedna biti vruće, poglavito u četvrtak i petak. Vjerojatnost za pljuskove malo će veća biti uglavnom u gorskim krajevima, a potkraj tjedna i drugdje.

Sunčano će u nastavku tjedna prevladavati i na Jadranu, uz ponegdje umjeren zapadni i sjeverozapadni te jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura gotovo će posvuda biti oko 30 °C, a i noći i jutra bit će sve toplija.

Meteoalarm je za cijelo područje obale za danas izdao žuti alarm zbog olujne bure, a za područje središnje Dalmacije i crveni alarm zbog jake i vrlo jake tramontane.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...