Tomasov iz Astane: “Nije loše, igrat ću kvalifikacije za Ligu prvaka”

Marin Tomasov od jučer je službeno posuđen kazahstanskom prvaku Astani. Puno se špekuliralo s njegovim imenom nakon što je postalo izvjesno da Al Nassr (u koji ga je doveo bivši trener tog kluba Zoran Mamić) neće otkupiti njegov ugovor, spominjao se povratak u Rijeku, pa posudba ili čak transfer, na kraju je napravljeno ono što se moglo dogoditi još prije godinu dana kada je Astana bila blizu realizacije ovog transfera koja se nije dogodila zbog zabrane dovođenja igrača koju je kazahstanski klub imao od UEFA-e. Ipak, sada više nije bilo prepreke i Astana je dovela Tomasova na posudbu s mogućnošću otkupa ugovora. Neslužbeno, Rijeka će inkasirati nešto na ime posudbe, a odluči li se Astana za otkup ugovora Tomasova, Bijeli bi mogli zaraditi do milijun eura, pišu Sportske.

Imao sam sreću

Tomasov se jučer javio iz Astane, zadovoljan što je pred njime novi izazov.

 – Ta priča s Astanom traje, pratili su me i u Saudijskoj Arabiji, održali smo kontakt i evo me ovdje. Vidio sam da me doista žele i vide u momčadi, a ja sam sretan što ću moći pomoći u njihovim ambicijama – kaže krilni ofenzivac s Pašmana, za kojeg je epizoda u Al Nassru zaklopljena knjiga.

Sada su njegova razmišljanja na Ligi prvaka, Astana počinje natjecanje za 10-ak dana u drugom pretkolu, baš kao i Rijeka.

– Taj izazov igranja Lige prvaka me najviše vukao. Doduše, Al Nassr bi igrao kvalifikacije za azijsku Ligu prvaka, ali ovo je ipak druga priča. A imao sam i veliku sreću jer sam znao da ću u kvalifikacije za Ligu prvaka ili s Rijekom ili s Astanom.

Bolje da se ne srećemo

Možda se dva Marinova kluba i sudare u Ligi prvaka. Ždrijeb trećeg pretkola već otvara takvu mogućnost budući da bi se oba kluba zbog statusa favorita tamo trebali i naći.

– Neka se mi sretnemo u skupini Lige prvaka, tek tamo ne bih imao ništa protiv da moram igrati protiv Rijeke, ha, ha… A sve prije bolje da se ne srećemo. Rijeka je odlična, Kek i ljudi iz kluba već su pokazali da znaju naći zamjenu za igrače kojih nema i sigurno da ponovo mogu puno napraviti. Ja bih bio sretan i da sam ostao u Rijeci, ali ovo je najbolje za sve. Idemo probati, nova stranica u životu, novi izazov pa ajmo ga odraditi najbolje što se može. Moji ciljevi su najviši, naslov prvaka i što duži boravak u Europi.

Prvenstvo u Kazahstanu se igra od ožujka do jeseni, Tomasov nakon 18 odigranih kola dolazi u vodeću momčad lige koja ima itekako kvalitetnih imena u tamošnjim klubovima.

– Kada pogledaš malo imena u Kazahstanu ima stvarno dobrih igrača. U našem rivalu Kairatu igraju Ivo Iličević i Andrej Aršavin, klubovi puno ulažu, po onome što sam vidio infrastruktura je odlična, dosta je novih stadiona poput našeg u Astani i stvarno mislim da pred sobom imam jedan lijepi izazov – zaključio je Marin Tomasov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...