TZ Grada Zadra uložila u turističku promidžbu Petrčana!

Turistička zajednica grada Zadra s velikim zadovoljstvom objavljuje turističku brošuru i web stranicu mjesta Petrčane www.petrcane.zadar.travel. Osim same brošure, ažuriran je i plan Petrčana s najvažnijim točkama koje mogu zanimati goste i posjetitelje ovog predivnog turističkog mjesta koje iz godine u godinu privlači na desetine tisuća turista i posjetitelja.

Turistički razvoj mjesta započinje još ranih 50-ih godina 20. stoljeća rata, najprije otvaranjem odmarališta, a kasnije izgradnjom velikih turističkih kompleksa (hotel „Pinija“, Punta Skala). Petrčane se danas mogu pohvaliti sa 1.577 ležajeva u hotelima visoke kategorije te 2.135­­ ležaja u privatnom smještaju. Taj podatak zorno opisuje konstantan rast turističke ponude te možemo utvrditi kako je Petrčane prepoznato kao jedno od značajnijih turističkih destinacija na zadarskom području. TZ grada Zadra kontinuirano ulaže značajna sredstva u marketinške aktivnosti naše destinacije putem on- i offline kanala oglašavanja Zadra i svih turističkih mjesta.

Zahvaljujući povoljnom geografskom položaju između dva poluotoka, blagonaklonoj klimi, smješteno između dva grada duge tradicije i slavne prošlosti, Zadra i Nina te prekrasnim plažama, današnje Petrčane, koje se dijeli na Gornje Petrčane, Punta Skalu, Punticu, Donje Petrčane i Puntu Radman potencijal svog turističkog razvoja ne temelji samo na smještajnim kapacitetima, nego i na razvoju novih, turizmu i ugostiteljstvu komplementarnih djelatnosti i atrakcija.

O svemu tome, ali i puno više, gosti i domaći mogu se informirati u brošuri i na web stranici na dva jezika, hrvatskom i engleskom. Promotivni materijali nastali su u dogovoru i koordinaciji Mjesnog odbora Petrčana i TZ grada Zadra. Crtice o povijesti i sadašnjosti mjesta, o maslinarstvu, vinogradarstvu i znamenitostima sastavili su povjesničari dr.doc.sc. Sanda Uglešić i prof.dr.sc.dr.h.c. Ante Uglešićem, koristeći brojne izvore i poznatu knjigu Zvonimira Gržana „Petrčki baul“, koja opisuje dogodovštine i običaje iz davnina. Dizajner brošure je tvrtka TD Design za izdavača Veddis d.o.o., a web stranicu je izradila tvrtka Spring Media iz Zadra.

Osim zanimljivih informacija namijenjenih turistima, tu je i kutak za iznajmljivače ( http://petrcane.zadar.travel/kutak-za-iznajmljivace ) sa svim najvažnijim informacijama koje mogu koristiti privatnim iznajmljivačima.

Uz nove promotivne materijale o Petrčanima, TZG Zadra nedavno je ažurirala obje svoje mobilne aplikacije Secret Zadar ( www.secretzadar.com ) i Zadar Travel ( www.app.zadar.travel  ), koje su prilagođene najnovijim verzijama iOS i Android sustava, a sadržajno i funkcionalno su obogaćene i proširene. Pozivamo sve Zadrane, a pogotovo one koje se posredno i neposredno bave turizmom, da ih preuzmu na svoje mobilne uređaje preko Google Play i App Storea, jer putem njih, osim što mogu iznajmiti svoj privatni smještaj, mogu saznati i puno drugih korisnih informacija koje će prenijeti svojim gostima, od malo poznatih zanimljivosti o starom Zadru do popisa svih recentnih događanja i evenata u gradu.

Na ovaj način TZG Zadra objedinjuje svoje online kanale, koji se sastoje od osnovne web stranice, prigodnih stranica o Adventu i Tuna, Sushi & Wine Festivalu, web stranice o Petrčanima, sve do mobilnih aplikacija i kanala na društvenim mrežama, u jedan povezan ekosustav online komunikacija, koji će u potpunosti zaživjeti početkom iduće godine redizajnom i izradom nove osnovne web stranice www.zadar.travel .

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...