U Posedarju otvorena 8. sezona City Games!

Na prekrasnoj posedarskoj rivi sinoć je otvorena osma uzastopna sezona popularnih ljetnih igara City Games. Već na prvom hrvatskom kvalifikacijskom susretu publika je mogla svjedočiti sjajnom nadmetanju dobro raspoloženih ekipa.

Najbolja je, baš kako se i očekivalo, bila ekipa koja je prošle godine osvojila naslov hrvatskog prvaka, “Daj Mare” s otoka Krka. Uz njih je u nastavak natjecanja kao drugoplasirana otišla i iskusna “Cesarica”, koja je sudionik projekta još od njegove druge godine održavanja.

Ekipe su se natjecale u šest igara: letećem vaterpolu, mošarci, morskoj alci, utrci magaraca, kašetama i potezanju konopa. Već u prvoj je “Daj Mare” pokazala zbog čega je hrvatski prvak i koliko čvrsto je odlučila obraniti taj naslov. Cesarica ih je taktički nadmašila u dvije igre, no na kraju se morala nadmetati s domaćim Posedarjem oko drugog mjesta i tu je bilo poprilično gusto.

“Jako smo zadovoljni postignutim, jer nismo došli u najjačoj postavi. Isto tako, impresioniram sam organizacijom večeras. Mi smo jako dugo u ovim igrama, na nekim susretima bilo je više i ekipa i publike, ali ova atmosfera večeras, navijači, cijeli taj doček i večera i party kasnije… To je prava bit ovih igara – dobra zabava”, s neskrivenim je oduševljenjem izjavio Filip, kapetan Cesarice.

Istaknuo je i najstarijeg člana svoje momčadi, 55-godišnjaka koji je samo dan prije otišao u mirovinu, a večeras se odlično zabavljao s ostalima. “Ovo je najbolji primjer kako ove igre okupljaju niz generacija, i mlađe i starije, to ih čini posebnima i zato im se i mi svake godine vraćamo”.

Trećeplasirana ekipa “Posedarje” prvi se put okušala u igrama i po prikazanom, svakako ih možemo očekivati dogodine još spremnije. Na četvrtom se mjesta našla također lokalna ekipa “Lovre”, koja je na kraju kući otišla s medaljama. Naime, ugodnu je večer zaključila pobjednička krčka ekipa s lijepom gestom darovanja svojih medalja!

Igre u organizaciji Turističke zajednice općine Posedarje i agencije Adria events imale su i svoju juniorsku inačicu u kojoj su se borile mlade ekipe, koje su potom uživale u navijanju za seniore.

City Games karavana nastavlja svoj put na jug, prema Zatonu kraj Dubrovnika, u kojem ćemo saznati nove potencijalne kandidate za hrvatsko finale u Viru 10. kolovoza.

Za više informacija posjetite službenu stranicu www.city-games.com

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...