Uvala Bregdetti onečišćena, Cromaris odbacuje odgovornost, ali najavljuje dodatnu kontrolu

Jutros smo putem naših službenih kontakt kanala za čitatelje dobili informaciju od mještana Arbanasa kako je Uvala Bregdetti onečišćena. Za otpad u moru mještani su optužili obližnji pogon Cromarisa koji se nalazi u Gaženici te su nam poslali zahtjev da istražimo vijest. Arbanasi tvrde kako ljudi od onečišćenja dobivaju crvenilo i osip po koži te da se domaći ljudi, ali i turisti više na spomenutoj lokaciji ne mogu više kupati.

Službeni odgovor od tvrtke Cromaris d.d. zatražili smo i dobili u iznimno brzom roku te ga prenosimo  u nastavku.


 

Temeljem Vašeg upita o navodnom onečišćenju Uvale Bregdetti za koju se navodno optužuje tvornica tvrtke Cromaris, navodimo sljedeće:

–        nemamo nikakvih informacija o bilo kakvom mogućem incidentu ekološke prirode vezano uz naš pogon

–        tvornica Cromarisa radi sukladno svim standardima, uključivo ekološkim za proizvodnju ribe, certificirana je između ostalog certifikatima ISO 14000 za zaštitu okoliša i IFS (international food standard) za preradu od strane vodećih europskih certifikacijskih kuća

–        temeljem dobivenih glasina pokrenuta je dodatna kontrola svih segmenata proizvodnje u Gaženici kako bismo utvrdili postoji li mogućnost da se dogodio bilo kakav incident

Cromaris garantira ispravnost rada svoje tvornice sukladno svim regulatornim zahtjevima, uključujući sve mjere zaštite okoliša.


Cromaris, dakle, za sebe tvrdi kako nije krivac za onečišćenje mora. Ono ipak ostaje onečišćeno i nezdravo za ljude pa se nadamo da će pravi krivac prestati s daljnjim onečišćavanjem, odnosno da će gradske službe prionuti čišćenju mora koje je gradski kruh za vrijeme turističke sezone.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...