Večeras premijera predstave Zadarskog plesnog ansambla “Noći… koreofrenija”

 

Večeras u 21:30 u Kazalištu lutaka Zadar održat će se premijera predstave Zadarskog plesnog ansambla Noći… koreofrenija.

U predstavi autorica se fokusirala na principe izvođenja temeljene na elementima govora i pokreta, te na njihovom odnosu. Scenski elementi su razrađeni kroz improvizaciju i rad na asocijacijama, a predstava tematizira stvaralački proces i njegov razvoj kroz vrijeme i prostor.

Nematerijalni i materijalni ostaci nakon izvođenja predstave se transformiraju i upisani u tjelesnu memoriju za svakog sudionika imaju drugačije značenje. U predstavi su svi izvođači ujedno i koreografi koji su pomogli svojom imaginacijom obogatiti ovaj projekt i dovesti ga do kraja.

Ovom predstavom uvrštenom na 23. Zadarsko kazališno ljeto,koreografkinja Sanja Petrovski obilježava 40 godina umjetničkog djelovanja. Osim članica zadarskog plesnog ansambla sudjeluju i učenice srednje škole suvremenog plesa Blagoje Bersa iz Zadra, te kostimografkinja Marija Šarić Ban, te Silvana Čeko Jurišić, modna dizajnerica i psihoterapeut.

Koncept,režija, koreografija, izbor glazbe: Sanja Petrovski

Asistent koreografa: Matea Bilosnić

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...