WhatsApp od sada omogućuje još bolje snimanje noćnih fotografija

Prošao je tek prvi dio 2017. godine, a WhatsApp je kao servis i mobilna aplikacija evoluirao u više navrata. Zapravo, toliko da se neke nove značajke otkrivaju tek sada. Jedna od njih je i mogućnost snimanja boljih fotki u lošijim uvjetima osvjetljenja, a evo i kako.

WhatsApp blog ne donosi mnogo informacija za ovaj servis s više od 1,2 milijarde korisnika – barem ne one vezane za manje nadogradnje. U jednoj od njih je izdanje WhatsAppa za platformu iOS dobilo mogućnost snimanja boljih noćnih fotki, no uz kvaku.

Diskretni polumjesec

Minimalističko sučelje kamerice WhatsAppa nije pomoglo otkrivanju stvari. Naime, ikonica (polumjesec odmah do ikonice bljeskalice) za tzv. Night Mode je vidljiva samo kada senzor kamerice na iUređaju otkrije da u kadru nema dovoljno svjetla. Jednom kada korisnik odabere ikonicu aktiviran je režim snimanja koji bi trebao uhvatiti bolju snimku.

Night Mode nije dostupan za video materijal, već isključivo fotografije.

U svakom slučaju, snimke ispadaju svjetlije nego prije, no valja napomenuti da u izdanju za Android korisnici još nisu vidjeli novu značajku, iako je od njenog navodnog dolaska prošao već koji mjesec (na iOS je opcija navodno stigla u ožujku). Ovo ne čudi s obzirom da je razvojnom timu WhatsAppa za novitete obično na prvom mjestu upravo Appleova platforma.

Brzi statusi

S druge strane, u sklopu Google Play Beta programa, WhatsApp aplikacija za Android donosi mogućnost testiranja brze objave tekstualnih statusa, uz mogućnost formatiranja teksta. Značajka je po defaultu deaktivirana, no moguće ju je pokrenuti unutar postavki aplikacije, piše Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...