Za 14 zanimanja u Zadru nema straha; U Gradskoj knjižnici “majstorima” dodijeljeno 46 diploma

U Gradskoj knjižnici Zadar održala se svečana dodjela majstorskih diploma. Diplome su dobili 46  majstora u 14 različitih majstorskih zvanja koji su u proteklih godinu dana kroz dva ispitna roka položili majstorski ispit i stekli zvanje “majstora” za sljedeća zanimanja: automehaničar – tri majstora, autolimar dva majstora, dimnjačar – dva majstora, limar – jedan majstor, fotograf -pet majstora, frizer – 12 majstora, kuhar – četiri majstora, klesar – jedan majstor, elektroinstalater – pet majstora, instalater klimatizacije – dva majstora, plinoinstalater – jedan majstor i vodoinstalater – četiri majstora.

Svečanoj dodjeli prisutni su bili Ante Babić, zamjenik gradonačelnika Grada Zadra, Šime Mršić, zamjenik župana Zadarske županije, Stipe Knežević, predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije, Ivo Marin, tajnik Obrtničke komore Zadarske županije, Ivica Katić, pročelnik za gospodarstvo i obrtništvo Grada Zadra i Lidija Udiljak, voditelj Ureda za strukovno obrazovanje Obrtničke komore Zadarske županije.

Danas su promovirana majstorska zvanja za 46 majstora u 14 zanimanja. Navedenim je kandidatima omogućeno otvaranje vlastitih obrta, vođenje posla za poslodavca, nadalje, funkcija mentora stručnog učitelja. Za one koji već imaju obrt napredovanje i predstavljanje u poslu te ugovaranje poslova, kazala je Lidija Udiljak te istaknula da je majstorski ispit peta razina kvalifikacije koja je u istom rangu kao stručni studij.

Foto: Adam Vidas/ZARAPIX

Među svim promoviranima svakako je i lijepi primjer Josipa Sičić, vlasnica obrta i poslodavac koja je spomenutom diplomom postala majstor i mentor stručni učitelj čime je stekla prava da može usavršavati učenike u struci.

Drago mi je da imam još jedan veći stupanj u usavršavanju za svoje zanimanje i veseli me da ću moći obučavati mladi kadar, rekla nam je Josipa Sičić.

Stipe Knežević, predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije naglasio je da su svi jako zadovoljni u Gradu Zadru i Zadarskoj županiji na novih promoviranih 46 majstorica i majstora.

Svojim će znanjem i stručnošću nadalje usavršavati druge naučnike i pripravnike u svojim zanimanjima. Mi se svi skupa nadamo da nam novopromovirani majstori neće otići u druge zemlje širiti usvojeno znanje nego da će ostati u našoj Domovini sa svojim obiteljima, kazao je Knežević

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...