Za Marcu o Zadru: “Sjećam se parkinga hotela Kolovare na kojem se stalno igrao nogomet…”

Španjolska Marca objavila je veliku reportažu o Luki Modriću, zbog koje su posjetili Zadar. Pišu kako je u dalmatinskom gradu teško pronaći tragove koju upućuju na to da je u njemu rastao jedan od najboljih veznjaka svijeta. Posjetili su nogometni klub Zadar, boravili u hotelu i restoranu te opipali puls na ulicama Zadra, prenosi Index sport.

“Teško je to objasniti, takvi smo mi Hrvati. Znam da je to čudno. Da je Luka Argentinac, to biste vidjeli na svakom koraku u toj zemlji”, Marci je objasnio glasnogovornik kluba Roman Morović.

O svom djetinjstvu za Marcu progovorio je i Modrić. Sjetio se kako je u danima izbjeglištva na parkingu pred hotelom Kolovare stalno igrao nogomet. S obitelji je pred ratnim vihorom pobjegao iz Zatona Obrovačkog.

“Proživjeli smo svašta, ali nemam loša sjećanja na to doba. Bio sam dječak, igrao sam nogomet i nisam znao puno o tome što se događa, nisam primjećivao rat. Međutim, zbog svega toga sam ranije postao zreliji i snažnija osoba.”

U klub ga je prvi put odveo otac. Proveo je u Zadru sedam godina.

“Moji najbolji prijatelji su iz Zadra, iz tog vremena. Bio sam nedavno kum na vjenčanju najboljem prijatelju koji je i moj vjenčani kum.”

Najzaslužniji čovjek u Modrićevu razvoju bio je pokojni trener Toma Bašić. Luka je od njega tajio to da je odradio probu u Hajduku. Bašić je tada bio i direktor Zadra.

“U Hajduku su mi rekli da sam premlad i da se vratim u Zadar. Bašić mi je kazao da nisam dobar ni za Zadar, ako me u Hajduku neće. Nekoliko mjeseci nije mi dao da treniram s ekipom. Rekao je da će me objasniti za ruke da narastem. Potom je mom ocu rekao da se vratim u klub.”

Bašić je Modrića preporučio Dinamu. Bio je njegov prvi nogometni otac, prije Zdravka Mamića.

“Bašić je uz moje roditelje jedini vjerovao u mene. Tužan sam jer više nije s nama i što ne može vidjeti dokud smo dogurali. Smatrao je da jednog dana mogu zaigrati u Realu. Bio je moj najveći savjetnik i njegove riječi za mene su bile zlata vrijedne.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...