muzej stakla

Zadar Jazz & Blues donosi sjajan program

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Treći po redu ZADAR JAZZ & BLUES festival započinje 26. srpnja u trajanju do 28. srpnja u organizaciji HNK Zadar i Turističke zajednice Grada Zadra uz potporu Grada Zadra.

Tri dana vrhunske glazbe u prekrasnom prostoru Muzeja antičkog stakla zasigurno će i ove godine privući mnogobrojnu publiku, kako domaću tako i stranu. Stoga, na vrijeme osigurajte svoju ulaznicu jer je interes veliki te očekujemo da će se tražiti ulaznica više. Ulaznice po cijeni od 70 kuna su u prodaji na blagajni HNK u vremenu od 11 do 13 sati i od 19 do 20:45 sati te pola sata prije početka koncerta na mjestu održavanja programa. Svi koncerti započinju u 21:30.

Srijeda 26.7. JOYCE ELAINE YUILLE & JAM JSR (USA/ITA)

Čast otvorenja festivala pripala je američkoj pjevačici Joyce Elaine Yuille koja po prvi put nastupa u Hrvatskoj, iza koje su brojni nastupi na jazz i blues festivalima u Europi te diljem svijeta. Surađivala je s brojnim poznatim svjetskim umjetnicima, a bila je i prateći vokal slavnoj disco divi Gloriji Gaynor s kojom je na turneji provela šest godina. Utjecajem različitih glazbenih stilova, a nadahnuta divama poput Sarah Vaughn, Nine Simone, Ette James, Carmen McCrae, Elle Fitzgerald te njoj najdraže pjevačice Phyllis Hyman, Yuille je razvila osobni stil koji njezina publika iznimno cijeni i voli. Nastupit će s bendom JAM JSR.

Četvrtak 27. 7. WAWAU ADLER & DAMIR KUKURUZOVIĆ DJANGO GROUP (CRO – GER)

U četvrtak, 27. srpnja slijedi nastup Josefa Wawau Adlera, međunarodno priznatog gitarista iz obitelji Sinta koji spada danas među najtraženije romske jazz glabenike na svijetu i Damira Kukuruzovića, jednog od najvjernijih sljedbenika Djanga Reinhardta uz pratnju njegovog kvarteta Django group.

Petak 28.7. GANGBÉ BRASS BAND (Benin – Africa)

U petak, 28. srpnja trodnevni festival završava s pravom glazbenom poslasticom, nastupom jednog od najznačajnjih afričkih puhačkih orkestara- Gangbé Brass Band iz Benina  koja je zahvaljujući svojoj kvaliteti i originalnosti postala svjetski poznata, a nedavno je primila i dvije prestižne nagrade: za “najboljega afričkog izvođača moderne glazbe tradicionalnog nadahnuća” na All African Music Awards u Nigeriji u studenome 2015. te nagradu žirija i publike na Danima glazbe u Kartagi u Tunisu u travnju 2016. Uživajte u jedinstvenoj večeri i zaplešite uz vruće afričke ritmove!

Ostavi komentar koristeći Facebook