‘Zadar snova’ poziva umjetnike na ‘Noć performansa’: “Napravite refleksiju na vlastitu praksu”

Pozivaju se umjetnici na sudjelovanje na Noći performansa u okviru 21. festivala Zadar snova,

Rok prijave je 1. kolovoz, 2017. Naknada troškova 1500 kn.

Noć performansa je site-specific događaj posvećen izvedbenoj umjetnosti u kojem su umjetnici pozvani predstaviti nove perspektive kroz istraživanje i refleksiju u odnosu na vlastitu praksu.

Uz inovaciju forme, ideja i estetike, neke od tema radova koje bismo podržali su vezane uz istraživanje novih pristupa održivog društva kao pitanje migracija i gospodarstva pa od klimatskih promjena do traćenja Zemljinih resursa, proizvodnje hrane do rebalansiranja odnosa spram tehnologije.

Također neka od aktualnih pitanja koja se tiču i dinamike na globalnoj razini: kako da oni koji najmanje utječu na klimatske promjene ne budu pogođeni njihovim posljedicama, i kako se nanovo povezati s lokalnim društveno-ekonomskim kontekstom, a da se ne naruše odnosi na globalnoj razini. Radovi mogu progovoriti u ime onih koji to sami ne mogu, od životinja do svega što ne može dići vlastiti glas u globalnom dijalogu o ekološkoj krizi, a također se i kritički postaviti spram eko-aktivizma i ne-održivog turizma.

Noć performansa, projekt udruge Domino, nedugo nakon prvog izdanja 2010. godine privukla je inozemnu pažnju te je tako osim u Zagrebu, gradu gdje je sve počelo, te Splitu, Dubrovniku, Osijeku i Rijeci, održana i u Beogradu, Ljubljani i Skoplju, Francuskoj (Brest, Caen), SAD-u (New York i Portland), te u Grčkoj (Atena). Projekt se provodi u sklopu europske mreže Imagine2020 kao i Mreže izvedbenih umjetnosti u kojoj udruge Domino i Zadar snova djeluju kao su-osnivači i partneri.

Prijava mora sadržavati: Pismo namjere uz opis projekta (do 2 karica teksta), kratki životopis, ako postoji s linkom na video nekog rada i predloženu tehničku listu slati na mail: [email protected] ili [email protected]

Rok prijave: 1.8.2017. Pitanja o prijavi i samom događanju: 095/5108563

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...