Zadarska gitaristica Linda Primožić u atriju palače Cedulin

Mlada Zadranka Linda Primožić, studentica druge godine gitare otvara u utorak, 11. srpnja glazbena zbivanja u atriju novouređene palače Cedulin. Bit će to prvi koncert u dvorištu upravo obnovljene atraktivne građevine poznate nekad kao „stara bolnica“, prenamijenjene sada u Turističko-informativni centar. Bit će to i peti koncert ovogodišnjeg festivala Zadar classic open air u organizaciji Turističke zajednice Grada Zadra i zadarskog Lions kluba, ujedno i prvi nastup Linde Premužić na tom festivalu koji se održava petu godinu za redom.

Linda je u rodnom Zadru pohađala OŠ Petar Preradović i Ekonomsko birotehničku školu, a istovremeno i osnovnu i srednju Glazbenu školu Blagoje Bersa u kojoj je gitaru učila kod prof. Hrvoja Šteke. Sudjelovala je na više natjecanja, a najbolji je rezultat ostvarila 2014. godine na Pula guitar festu s osvojenim drugim mjestom u svojoj kategoriji. Godine 2015. upisala je Studij glazbene umjetnosti na Fakultetu prirodoslovno – matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru gdje je studentica druge godine gitare u klasi koju vodi prof. doc. Đani Šehu. Nastupom na festivalu Zadar classic open air predstavit će se širem krugu svojih sugrađana kao i turistima koji su ovih dana preplavili ulice Zadra.

Kao i svi koncerti Festivala i ovaj će početi u 21 sat. Posjetitelji će i tom prigodom moći dati svoj prilog za pomoć u daljnjem školovanju i usavršavanju mladih zadarskih glazbenika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...