Zadarska klapa “Munita” u finalu Festivala dalmatinskih klapa u Omišu 2017.

Festival dalmatinskih klapa u Omišu ove godine održava se 51. put. Najavila su ga revijalna događanja izvan Omiša, a svečano je započeo podizanjem festivalske zastave 30. lipnja. Kroz tri izborne večeri, deset najboljih muških i ženskih klapa osiguralo je nastup u finalu Festivala ovog vikenda.

Kako Jakša Fiamengo kaže – Klapa je krug, a središte mu je u Omišu, ovogodišnji festival je lijepo zaokružio čitavu priču te dostojanstveno proslavio 50 godina svoga postojanja uz objave Monografije i dokumentarne serije, te nas samo očekuje vidjeti koja klapa će ponijeti titulu najbolje i zasjesti na Olimp klapske pjesme za ovu godinu.

Velika završnica ovogodišnjeg Festivala dalmatinskih klapa u Omišu održati će se u subotu 22. srpnja. Na trgu Sv. Mihovila sa početkom u 21 sat, pred kamerama HRT-a za odličja natjecat će se 10 muških klapa koje su svoje mjesto izborile u izbornim večerima, i to redoslijedom: BOŠKET – Zagreb, PORAT – Lumbarda, KRUNIK – Kučine, FILIP DEVIĆ – Split, STINE – Zagreb, KORDA – Lumbarda, MUNITA – Zadar, PRASKA – Podstrana, BUNARI – Vodice i VINČACE – Novi Vinodolski.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo radit će u sastavu: Mirko Barišić, mo. Mojmir Čačija,  Mićo Friganović, prof. Rajmir Kraljević,  dr. Marko Rogošić,  dr. Ivana Tomić Ferić i prof. Velebit Veršić.

Svi ljubitelji klapske pjesme koji nisu u mogućnosti uživati u ambijentu na Trgu sv. Mihovila, moći će izravno pratiti obje završne večeri na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije, kao i u programu Radio Splita. Također, svi koji se zateknu u Omišu, a nažalost nemaju karte za finalnu večer, mogu uživati u nastupu klape Kumpanji iz Blata na Korčuli uz live prijenos finala, u obližnjem Parku hrvatskih branitelja („Borići“) u sklopu Omiš Summer Treat Festa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...