Zadarski Narodni muzej proslavio 130. obljetnicu rođenja Marca Chagalla

Narodni muzej Zadar, Rebel kolektiv iz Rovinja zajedno sa umjetnicima i suradnicima osmislili su bogati program obilježavanja rođenja jednog od najvećeg majstora svjetske moderne Marca Chagalla. Velika proslava povodom 130. obljetnice rođenja Marca Chagalla održana je u petak, 7. srpnja 2017. godine tijekom cijelog dana u Kneževoj palači te na Poljani Šime Budinića sa umjetničkim performansima na temu Chagallova života.

U večernjim satima u ugodnom ambijentu atrija Kneževe palače ravnateljica Narodnog muzeja Zadar mr. sc. Renata Peroš predstavila je i najavila izvođače koji su kroz različite umjetničke izričaje prikazivali scene iz života velikog umjetnika popraćeni projekcijama na zidu atrija na temu života Chagalla.

Tenor Branko Lovrinov iz Australije izveo je dvije operne arije na francuskom i ruskom jeziku, a scene iz Chagallova života čitao je poznati filmski, kazališni glumac i redatelj Edvin Liverić u zajedničkom programu s autorskim skladbama jedne od najboljih solistkinja na harmonici Merime Ključo koja je stvarala glazbu za film “U zemlji krvi i meda” Angeline Jolie te svirala pred poznatim zvijezdama kao što je Dustin Hoffman, Barack Obama i Glenn Close

Sve je bilo popraćeno tango izvedbom plesača Rafaela Ramireza i njegove partnerice Branke Milišić, dok su glumci Martin Kranjčec i Ema Pestić Berešić, pod mentorstvom Vinka Radovčića iz zadarske glumačke skupine Drama Plus, uprizorili scene iz života ljubavi Chagalla i njegove Belle.

Tijekom cijelog dana, svi posjetitelji imali su priliku nazdraviti uz čašu šampanjca proslavi 130. obljetnice Chagallova života.

Srdačno zahvaljujemo svim posjetiteljima koji su svojim pristustvom uveličali veliku proslavu rođendana Marca Chagalla i tvrtki Nasadi d.o.o. Zadar na cvjetnim aranžmanima koji su krasili prostor Kneževe palače, dodali su iz Narodnog muzeja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...