Zadranin boluje od teške bolesti, ali mu država ne želi dati tablete; Danijel treba našu pomoć!

Iako živi u Rijeci, Danijel Romić naš je rođeni Zadranin, otac dvoje male djece koji u životu ima puno želja, ali jednu koja se nažalost postavila kao prioritet. Danijel samo želi biti zdrav otkako mu je dijagnosticiran GIST (Gastrointestinalni stromalni tumori), a doktori su mu dali priliku putem eksperimentalne kontrolne terapije lijekom Nexavar, inače namijenjenim za liječenje bolesnika s lokalno uznapredovalim ili metastatskim karcinomom bubrega u drugoj liniji liječenja.

Lijek, odnosno terapija istim, za 28 dana košta 27 tisuća kuna, a Danijelu treba dovoljno Nexavara za tromjesečnu terapiju. Bolnice u Zagrebu i Rijeci odbile su njegov zahtjev za nabavkom lijeka, a odgovor Ministarstva zdravlja nije dobio. Danijel Romić upravo zato treba našu pomoć, odnosno pomoć bivših onkoloških bolesnika koji su uspješno pobijedili svoju bolest uz pomoć Nexavara, a u zalihama im je ostalo barem malo tableta koje mu mogu spasiti život.

Podijelite ovu vijest i pomozimo Danijelu. Od nikoga ne traži novac (iako vjerujemo da bi mu i to moglo pomoći u nabavci lijeka), već samo neiskorištene tablete kojima bi mogao početi terapiju. Zadre, jesmo li tu za Danijela? Naravno da jesmo!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...