Zatvaranjem zadarske trgovine, krenulo zatvaranje Konzuma po Dalmaciji

Krenulo je zatvaranje prodajnih mjesta Konzuma. Prema informacijama koje smo dobili iz Agrokora, do kraja ovog mjeseca bit će zatvorene 22 trgovine, piše Index.

Jutros je zatvorena trgovina u središtu Zadra, a informacije o zatvaranjima stižu i iz Šibenika, okolice Dubrovnika…

Iz Agrokora tvrde da radnici neće biti otpušteni, nego preseljeni na iste pozicije u drugim trgovinama.

– Trgovina Konzuma u Zadru na adresi Mate Karamana 5 zatvorena je sukladno planu restrukturiranja u sklopu kojeg je planirano zatvaranje ukupno 22 prodavaonice do kraja srpnja. Svi zaposlenici iz navedene trgovine premješteni su na iste pozicije u drugim Konzumovim prodavaonicama u blizini te su tako očuvana sva radna mjesta. Ujedno će svim kupcima i dalje biti omogućena kupnja u Konzumu, i to u sklopu Konzumove prodavaonice koja se nalazi u neposrednoj blizini, u ulici Dalmatinskog Sabora 8.

Također, i svim zaposlenicima 22 Konzumova prodajna mjesta koja će se zatvoriti do kraja srpnja u različitim regijama diljem Hrvatske osiguran je kontinuitet zaposlenja te su im ponuđena nova radna mjesta. Napominjemo kako je Konzum i dosad svake godine zatvarao dio trgovina u skladu s tržišnim okolnostima te tako optimizirao svoju prodajnu mrežu. Ova zatvaranja imaju za cilj povećanje efikasnosti svakog pojedinog dijela kompanije te su sastavni dio procesa restrukturiranja u kojem je veliki fokus stavljen na očuvanje radnih mjesta, stoji u pisanom odgovoru Agrokora.

Videozapis i fotografije provjerite na Indexu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...