Zavirivanje u tuđe Facebook profile upravo se zakompliciralo i koštat će vas dostojanstva

Slučajni pokret prsta na Facebooku može vas koštati dostojanstva, a neki ga uspoređuju sa starom metodom ‘bockanja’…

Vraćate se doma s ludog provoda. Upoznali ste nekoga tamo, našli ste tu osobu na Facebooku. Znamo svi što slijedi… Višesatno prekopavanje njihovih profila.

Stalkanje je normalno?

Kad su rođeni, u koju školu su išli, gdje žive, gdje su radili, kad su s kime bili, jesu u vezi, jesu oženjeni. Ali dok scrollate preko svog mobitela, slučajno pritisnete malu ikonicu koja maše. Upravo ste poslali poruku toj osobi .

Da, ova opcija nije tu samo za vaše prijatelje. Mali ‘say hello’ emotikon koji se pojavljuje u razgovoru sad je i na profilima. Korisnici su se već žalili Facebooku zbog ove nove opcije, jer tvrde kako je prelagano stisnuti taj gumb. Na kraju krajeva, ne želite slučajno započeti razgovor s nepoznatom osobom ili da netko slučajno vama pošalje isti emotikon.

Poke!

Facebook zasada nije reagirao, no mnogi ljudi uspoređuju ovaj novi feature sa prastarim ‘bockanjem’. Za sve vas koji ste malo duže na Facebooku, bockanje (eng, poke) neko vrijeme je bio popularan način započinjanja komunikacije, piše Tportal.hr.

Sramežljivi ste i bojite se poslati poruku? Poke! Ne znate kako biste započeli razgovor? Poke! Želite iritirati prijatelje kojima će iskakati notifikacije dok ne reagiraju na vas? Poke je bio rješenje za sve!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...