Cestitka_Uskrs

Zbogom svježi dani i neverini; Ljeto se vraća, stiže novi toplinski udar

Nakn nekoliko svježijih dana koji su bili obilježeni olujnim nevremenima i osjetnim padom temperatura, stiže nam najjači toplinski val ovog ljeta. Prema prognozama za idući tjedan, temperature će se penjati i preko 40 Celzijevih stupnjeva.

 

Do kraja tjedna u većem dijelu zemlje nas očekuje sve stabilnije i sunčanije vrijeme. Temperature će postupno rasti, pa će tako do nedjelje najviše dnevne temperature opet prelaziti 30 Celzijevih stupnjeva.

Do nedjelje su na kopnu još mogući poneki pljuskovi, ali neće biti većeg pada temperatura. Prema dugoročnoj prognozi, od ponedjeljka nam dolazi najgori toplinski val ovog ljeta.

Najgore će biti u unutrašnjosti zemlje, gdje će temperature većinom prelaziti 35 stupnjeva, dok će se u priobalnim krajevima temperature kretati između 30 i 35 Celzijevih stupnjeva.

Vrhunac toplinskog vala očekuje se u utorak i u srijedu. U pojedinim dijelovima zemlje, a posebice u unutrašnjosti, temperature će se penjati i preko 40 Celzijevih stupnjeva. U Kninu se u srijedu očekuje 41 stupanj u hladu, u Osijeku 40 stupnjeva, u Zagrebu i Karlovcu 39… Na Jadranu će temperature ipak biti podnošljivije te će se kretati oko 30 stupnjeva.

Prema kraju idućeg tjedna doći će do blagog pada temperatura, ali padaline za sada nisu na vidiku. Do kraja tjedna najviše dnevne temperature na kopnu ne bi trebale padati ispod 35 Celzijevih stupnjeva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...