Ало бре, Дукић, стварно је проблем у Микијy?

Na popis uz Garden festival, Viva riva projekt, svojedobno skup Harley Davidson vozača, Metal fest od ove godine pridružit će se i hvale vrijedan projekt Avvantura Film Festival.

Sve, nizom, projekti koji su na ovaj ili onaj način, zbog neslaganja ovog ili onog glavešine, otišli iz našeg grada na neka bolja, ljepša ali i mjesta gdje ih prihvaćaju. Bez lažnih izlika i opravdanja o lošim navikama kojekakvih vozača motora, koji su mahom svi pravnici i liječnici, ili preglasne glazbe u noćnim satima od koje turisti koji borave u stanu gradske glavešine ne mogu spavati – Zadar od ove godine ostaje bez međunarodnog filmskog festivala koji je ugostio cijeli niz renomiranih faca.

Hrvati, Bosanci, Japanci, Židovi, svi su od reda lijepo ugošćeni i primljeni na dosadašnjim izdanjima Avvanture, no kada se u priču trebao uključiti jedan Srbin, točnije Predrag Miki Manojlović, festival je brže bolje – dobio nogu.

Kažu u Gradu da nisu aplicirali na vrijeme za potpore, neku siću bez koje Avvantura ionako može opstati, ali da ih je zasmetalo baš to što bi Miki trebao biti glavni gost ili jedan od glavnijih na ovogodišnjoj Avvanturi, o tome ni riječi.

Istina, nisu bili ništa rječitiji kad su neki od njih naručivali bojanje tunela i kojekakve filmove, pa do uhljebarskog financiranja podobnih medija, udruga i projekta – pa nismo očekivali ni o ovome da će pisnuti. Turističku zajednicu nismo ni upitali za komentar, jer tek oni pojma neće imati o tome što se događa. Oni su na nekoj drugoj paraleli, u nekoj drugoj i vremenskoj i datumskoj zoni. Pa i godini.

Službeni komentar od Sergeja Stanojkovskog, pokretača Festivala, nismo uspjeli dobiti, unatoč nizu poziva koje smo uputili. No, tko mu može zamjeriti kad je i on sam shvatio kakva smo kaljuža od grada i društva.

Dragi moj grade, ostaje ti tako pokoji koncertić kojekakve gerijatrijske zvijezde čija je slava uvenula davno prije Titove mladosti, a svi ljubitelji dobrog filma i iole pokušaja kulturnog uzdizanja svoje će afinitete i potrebe zadovoljiti – na Visu. Tamo se, naime, od ove godine održava Avvantura Film Festival. Međunarodni festival.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...