10 stvari koje morate znati prije nego li posjetite Fun Park Mirnovec!

Fun park Mirnovec otvorio je svoja vrata ljubiteljima adrenalina i dobre zabave i dokazao kako ne trebate voziti 500-njak kilometara do prvog takvog zabavnog parka negdje u Europi.

10 dobrih savjeta prije negoli ga posjetite donosi van She.hr.

1. Imate li prikladnu odjeću i obuću? U adrenalinsko – zabavni park ovog tipa važno je ušetati u pravilnoj obući (lagane tenisice ili Crocsice koje imaju mogućnost fiksiranja na peti) i u slojevitoj odjeći! Ovisno o tome kako se provodite sloj po sloj možete skinuti ili dodati.

2. Napravite plan kojim ćete ići kroz park! Na ulazu ćete dobiti mapu koju ukratko proučite prije ulaska. Kako je trenutno u ponudi samo jedna vodena atrakcija (Piratte Battle) naš je savjet da se na ovoj atrakciji zabavite dok je sunce jako kako biste se mogli osušiti. Zamišljena je kao prava bitka gusara na otvorenom moru kad je potrebno protivnike napasti vodenim topovima. Taman kad ste mislili da ste svladali protivničku ekipu u brodovima, dolaze novi napadi vodom s kopna. Odlična zabava za cijelu obitelj nakon koje ćete izaći nasmijani i mokri! Isto tako, vožnju na velikom kolutu Adria eye sačuvajte kad padne mrak jer je panorama parka, ali i okoline puno ljepša kad se upale svjetla.

3. Kombinirajte adrenalin kako ne biste napravili prevelik stres svom tijelu! Ako niste sigurni kako se kretati po parku potražite pomoć ljubaznog osoblja na ulazu. Najbolje je kombinirati vožnje s velikim adrenalinom uz obiteljske atrakcije. Naša je preporuka: Pirate ship + Pirate battle, Animal kingdom + Mini train coster + Eureka, Captain Hook’s house + Bumper cards, Carousel + Tornado, Big blue + Adria eye…

4. Čuvajte se sunca i dehidracije! U zabavnom parku ovog tipa adrenalin je na samom vrhuncu, pa mnogi u želji da stignu na sve zaboravljaju na zaštitu od sunca i unos vode. Upravo zato prije ulaska u park namažite sebe i svoje najmilije proizvodima s visokim zaštitnim faktorima i osigurajte svima dovoljno vode. Ako vam ponestane, vodu možete kupiti u parku.

5. Pokušajte svi sudjelovati u zabavi kako bi iskustvo bilo potpuno! Znajte da je ovaj park prvenstveno prilagođen obiteljima i niti jedna vožnja nije toliko ‘strašna’ da je ne možete preživjeti. Djeca vole vidjetistarije u vožnjama, pa ne propustite im taj gušt.

6. Naučite napraviti pauzu! Ako sve dobro isplanirate imat ćete vremena za manje stanke. Iskoristite ih za uživanje u kavama, sladoledu, slasticama ili ručku. U Mirnovcu je ponuda odlična (čak bismo rekli najbolja u odnosu na ostale parkove u Europi u kojima smo bili). Piće popijte u Pipi baru na samom vrhu parka uživajući u prekrasnoj panorami. Podignite energiju palačinkama, sladoledom ili šećernom vunom. Cijene su pristojne, još uvijek puno povoljnije od cijena za iste proizvode ostalih parkova i nekih plaža na kojima smo bili ovo ljeto. Ono što je nas posebno oduševilo je restoran (Fat pirates cave) koji funkcionira po sistemu ‘self service’. Na ovom mjestu možete pojesti konkretan obrok, čak i cijeli meni za 100-njak kuna po osobi, ali i kombinirati tanjure s hranom po svom guštu. U odnosu na ‘plastične hamburgere’ ili nejestive sendviče u nekim drugim Europskim parkovima, ovo je stvarno super ponuda!

7. Ne ugrožavajte druge ljude i držite se bontona! Molimo ovo dobro upamtite- poštujte upozorenja na ulazu u svaku vožnju, ne ugrožavajte sigurnost ljudi oko sebe, ne gurajte se preko reda, ako povratite (vidjeli smo i to) obratite se osoblju, skinite sa sebe sve ono što bi vam moglo pasti tijekom vožnje, za bilo koje pitanje obratite se službenim osobama. Ovo je FUN park i zabava će biti na vrhuncu ako se svi budemo ponašali kako treba.

8. Razgledajte sve suvenirnice, pa onda odlučite što ćete kupiti! Suvenirnice su odlično opskrbljene i kroz sve se provlači ista baza (kape, šalice, majice s logom parka/od 50,00kn do 80,00kn komad) no svaka od njih ima i svoje posebnosti. Nas je priznajemo oduševila suvenirnica na samom ulasku u Park, s njegove vanjske strane u kojoj se prodaju suveniri koji ocrtavaju Hrvatsku povijest – Teslin izum, krila Fausta Vrančića, Penkala su samo neki zanimljivi predmeti koji mogu biti uspomena na ovaj park.

9. Raspitajte se o nastupima animatora u parku jer njihovi nastupi vas mogu zabaviti, ali i omogućiti vam da se gledajući show odmorite 15-tak minuta od adrenalina koji vas očekuje na idućoj vožnji.

10. I za kraj, pripremite sitan novac za odličnu Games Hall igraonicu na izlazu iz parka… Još malo zabave prije nego li Parku kažete ‘Laku noć’. Na ovom mjestu se svi pretvaramo u djecu, pa krenite… Potrebne su vam kovanice od 5 kuna za svaku igru koju vaši klinci odaberu. Kako je početak rada ovog parka još nema aparata koji usitnjuje novac. Pripremite se zato na vrijeme i planirajte budžet koji ćete potrošiti na ovom mjestu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...