Američki bek Preston Knowles i krilni centar Domagoj Vuković potpisali za KK Zadar!

Roster KK Zadar od danas je bogatiji za dvojicu novih igrača. Ugovorne obveze sa zadarskim ABA ligašem potpisali su američki bek Preston Knowles i krilni centar Domagoj Vuković, koji je već neko vrijeme trenirao sa Zadrom.

Knowles (187 cm) je košarkašku karijeru započeo na prestižnom američkom sveučilištu Louisville. U Europi je nastupao za ukrajinski klub Dnipro Azot, izraelski Ironi Nes Zona, talijansku Pistoia Basket, ciparski AEK Larnaca, a prošlu sezonu zaključio je u izraelskoj momčadi Maccabi Ashdod.

– Zadovoljan sam što smo uspjeli dovesti Knowlesa. Riječ je o jednom iznimno kvalitetnom košarkašu koji može pogađati u serijama, igra na poziciji beka šutera, a može odigrati i organizatora igre. Dobro smo se raspitali o njemu i saznali smo da je iznimno karakteran kao osoba. Čuli smo se više puta i ima veliku želju što prije početi trenirati sa Zadrom. Ako se dobro prilagodi, bit će nam od velike pomoći u novoj sezoni – rekao je Naglić.

208 centimetara visoki krilni centar Domagoj Vuković iza sebe ima nastupe u dresovima Splita, Zagreba, Zaboka i Vrijednosnica Osijek, a nastupao je za U-18 i U-20 Hrvatske reprezentacije na raznim prvenstvima. 24-godišnjak sa Zadom je dogovorio trogodišnju suradnju (1+2).

– Vuković je i ranije bio u kombinacijama za Zadar, pa mi je drago da smo sada uspjeli to konkretizirati. Riječ je o vrlo potentnom igraču, koji do sada još nije igrao na razini kakvu njegov talent zaslužuje. U Zadar dolazi s ciljem da igru podigne na višu razinu i nadamo se da će u tome uspjeti. Njegova budućnost uvelike ovisi o njemu samome, ali vjerujem da će ovu priliku uspjeti iskoristiti – kaže trener Zadra.

Kroz idućih nekoliko dana trebao bi biti riješen status potencijalnog povratnika u zadarski dres Filipa Kraljevića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...