Antonija, Miss županije: “Moja je generacija previše opterećena ljepotom. Sve je umjetno i puno osude!”

Prije nekoliko dana dobili smo najljepšu djevojku zadarskog kraja.

Antonija Bucić iz Selina nova je Miss županije. Ova smeđokosa djevojka očaravajućeg osmijeha ponijela je i lentu Miss simpatičnosti.

Za sebe kaže da je jednostavna, obična cura koja uživa u svakom trenutku života i zahvalna je na svemu sto joj on pruža.

Imam 19 godina, dolazim iz mjesta Seline pokraj Starigrada-Paklenice. Završila sam Jezičnu Gimnaziju Vladimira Nazora te govorim engleski i njemački, nešto sitno francuskog i španjolskog. Volim provoditi vrijeme u prirodi i ako ne izađem svaki dan u prirodu postajem mrzovoljna. To vrijeme najčešće provodim sa svojim psom Aresom kojeg obožavam. Vrijeme provodim i s mojim najboljim curkama na svijetu, s njima se družim od malih nogu i prošle smo sve skupa. To je najčešće ili kod nekoga doma ili u nekom lokalnom kafiću, priča nam Antonija koja ima umjetničku dušu.

Možda neočekivano za nekog njezinih godina, ali voli dobru staru glazbu, slikanje, pa i operu.

Volim provoditi svoje slobodno vrijeme slikajući pejsaž ili nešto što mi padne na pamet, uz slikarstvo pišem i pjesme, čitam knjige, trčim. Bavila sam se pjevanjem kroz osnovnu školu. Trenutno pjevam u društvu uz gitaru i puno zabave. Od glazbe slušam pretežito stranu glazbu: Peppersi, Whitney Houston, UB40, Guns N’ Roses, Queen, Boney M te općenito sve stare rock sastave. Volim i operu i opuštajuću glazbu. Najdraža pjevačica mi je Shakira.

Na izbor za Miss prijavila se na nagovor prijateljice koja je cula za casting. Priznaje, ostvario joj se djevojački san.

Pitala sam mamu, dobila dopuštenje i to je to. Kad sam bila mala djevojčica uvijek bih s obitelji gledala prijenos izbora za Miss i divila se svim ljepoticama te maštala o tome kako i ja nosim neku čarobnu haljinu i osjećam se kao princeza. Tko bi rekao da će mi život jednoga dana pružiti takvu priliku.

Da su djevojke njezinih godina danas previše opterećene vanjštinom, slaže se u potpunosti. Ljepota za nju ima neke druge dimenzije.

Ljepota za mene nije samo u vanjskom izgledu. Ima puno fizički lijepih žena, ali ako su umišljene, zlobne, drske i slično automatski za mene postaju ružne. Ljepota je u pokretima, načinu ponašanja, držanju, hodu, talentima, osobnosti. Ljepota je u posebnosti, načinu govora osobe. Ljepota je za mene sve ono sto nekoga čini drugačijim, posebnijim. Mislim da je moja generacija previše opterećena ljepotom. Cure nose umjetne trepavice, umjetne nokte i sve umjetno. Stalno se promatraju, osuđuju, osjećaju loše ako nemaju šminke na sebi. Ne mogu ni komunicirati s nekim ako nisu našminkane i sređene. Vrlo je bitno to vanjsko, što je loše. Mislim da svatko treba prihvatiti sebe i voljeti se jer iz toga proizlazi sreća.

Ova lijepa i slobodno možemo kazati pametna i mudra djevojka koja je ove godine upisala Ekonomski fakultet u Zagrebu svakako bi se u budućnosti željela okusiti u svijetu mode.

Za 10 godina se vidim kao uspješna, neovisna, sretna žena koja je svojim radom postigla mnogo toga u životu te pomogla i ohrabrila druge ljude. Sasvim sam neočekivano postala Miss i ovih dana sam razmišljala o bavljenju s modelingom pa bih se možda voljela s time baviti. Definitivno želim neki posao koji je dinamičan, uključuje ljude, komunikaciju, kreativnost i slično.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...