Bez ovih lijekova ne smijete otići na godišnji odmor

Uz kreme za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom na ljetovanje je preporučljivo ponijeti i vlastitu malu apoteku koja bi vam na moru mogla zatrebati.

Ako imate malu djecu, treba pripaziti da je svaki od lijekova i sredstava pogodan za njihovu dob.

Lijek protiv mučnine

Ako znate da ste skloni mučninama tijekom vožnje, neka vam se pri ruci nađe odgovarajući lijek.

Sredstva protiv bolova i povišene temperature

Mogu biti u obliku tableta ili šumećih tableta.

Sredstva za zaštitu od insekata i sredstva nakon uboda insekta

Sprejevi i sredstva u stiku bit će najbolja obrana od dosadnih komaraca, ali u slučaju da vas se ipak “dočepaju”, ponesite i sredstva koja ublažavaju ubode. Možete izabrati kremu ili gel koji hladi kožu, sprječava crvenilo, oteklinu i svrbež.

Sredstvo protiv viroza i probavnih smetnji

Tijekom ljeta česte su crijevne viroze koje mogu uzrokovati proljev, povraćanje i mučnine. Dobar izbor bit će medicinski ugljen u tableti ili prahu koji se razmuti u vodi i popije te u crijevima apsorbira štetne sastojke.

Sredstva za čišćenje i saniranje rana

U slučaju ogrebotina ili manjih posjekotina valja pri ruci imati sredstvo za čišćenje rana kojim će se rana isprati, a onda ovisno o veličini rane zaštiti flasterom ili sterilnom gazom, piše Zadovoljna.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...