Udruga Bioteka

Bioteka iz Zagreba s djecom će otkriti tajne zadarske morske priče

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Udruga Bioteka iz Zagreba poziva svu zainteresiranu djecu od 7 do 12 godina da im se pridruže na njihovim zabavnim edukativno-znanstvenim radionicama „Otključaj tajne živog svijeta – morska priča u Zadru!” 11. kolovoza 2017. u 10:00 sati na plaži Puntamika kod Bamboo beach bara.

Kroz zabavne „uradi sam“ aktivnosti na otvorenom (sakupljanje morskih životinja i algi) te kroz kreativne igre i pokuse upoznat ćemo bioraznolikost obalnog staništa. Projekt je namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta kojim ona uče o bioraznolikosti morskog plićaka i opasnostima kojima su izloženi morski organizmi kada je u pitanju ljudska djelatnost te kako možemo proaktivno djelovati da zaštitimo prirodu, okoliš i lokalnu bioraznolikost.

Tijekom jednodnevne radionice sudionici će se, radeći u malim timovima, upoznati s identifikacijom biljaka, algi i životinja uz determinacijske ključeve prilagođene njihovom uzrastu, tehnikama promatranja i hvatanja životinja te praćenja njihovih tragova, kao i sakupljanjem morskih algi i biljaka. Više o radionici pročitajte na linku.

Zbog uzrasta sudionika, predviđeno trajanje radionice je 3 školska sata u što su uključeni povremeni odmori.

Projekt “ Otključaj tajne živog svijeta – morska priča u Zadru!“ sufinanciran je sredstvima Zadarske županije.

 

Mjesto: Zadar, Obala Kneza Domagoja, kod beach bara Bamboo, plaža Puntamika

Termin: 11. kolovoza 2017. (petak), 10:00 – 12:30

Dobna skupina: 7 – 12 godina, do 25 sudionika

Cijena: besplatno

Prijave:  [email protected] ili 091/1922 – 448 (u prijavama navesti ime i prezime te starost djeteta i kontakt roditelja)

Napomene: Mole se roditelji da djeci pripreme užinu i piće za odmor u pauzama. U slučaju kiše radionice će se svejedno održati. Ponesite kabanicu i prikladnu odjeću i obuću.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi: