Brod kulture i gastronomije danas je u Sv. Filipu i Jakovu

Nakon izuzetno dobre posjećenosti u Makarskoj, Postirama, Trogiru, Pirovcu i Zadru „Brod kulture i gastronomije“ danas boravi u Sv. Filipu i Jakovu, a sutra završava ovogodišnju turneju u Rogoznici. Osim stihova i poezije na Brodu kulture i gastronomije kuhaju se vrhunska jela. Gastronomad Rene Bakalović, uz dva vrhunska chefa Srđanu Jevtić, superfinalisticu MasterChefa i Juru Erlića, šef kuhinje Hoteli Ilirija, Biograd na Moru pripremaju delicije od svježih Aurelia tjestenina i svježom, mariniranom i dimljenom ribom Cromaris. Izdvajamo tortellone s kozjim sirom i crnim maslinama u umaku od bosiljka i suhih rajčica, marinirani brancin te fettuccine u umaku pesta, rukole i rajčice sa ribanim paškim sirom i maslinovim uljem s ružmarinom PZ Postire. Kao prilog ovim jelima preporučamo malvazije Cattunar i Degrassi koje se savršeno sljubljuju s ovim jelima.

U pratećem programu predstavljanja hrvatske gastronomije na rivi se mogu degustirati svježe tjestenine „Aurelia“, poznata maslinova ulja Poljoprivredne zadruge Postira, zadarski tartufi Matak i voćne rakije Šimić. Za zahtjevnije gurmane tu su i proizvodi tvrtke Volim ljuto, craft piva nove hrvatske pivovare Zeppelin, razni orašasti plodovi i sjemenke tvrtke EuroCompany te brojni proizvodi hrvatskih OPG-ova poput meda, džemova, sokova i drugih.

Turisti i domaćini na velikoj knjižari na zadarskoj rivi mogli su birati između brojnih naslova iz popularne, stručne i dječje literature s popustom na plaćanje MasterCard karticama. Enes Kišević i Sonja Zubović približili su djeci poeziju i književnost kroz radionicu čitanja i „kuhanja“ poezije „HEPI djeca čitaju!“. U interaktivnoj predstavi „Boca Coca“ djeca i roditelji, učili su o očuvanju prirode i recikliranju stakla. Na rivi se moglo degustirati i kupiti brojne proizvode naših OPG-ova, a vruća ljetna večer završila je u ritmu latino plesova.

Autorice predstave za djecu „Boca Coca“ i glumice Tina Orlandini i Martina Čvek o svojoj predstavi kažu: „Naši pokrovitelji međunarodna udruga Friends of Glass i Vetropack Straža omogućili su da poruku o važnosti čuvanja okoliša prenesemo djeci u mjestima na obali. Svrha predstave je buđenje iskrenog i istinskog interesa kod djece za ekologiju, što pokušavamo ostvariti kroz interaktivnu igru. Nadamo se da će junakinje naše predstave Silvanessa i Jadranka, ostaviti trag u svijesti naših malih novih prijatelja okoliša.“

Vijesti i događanja s “Broda kulture i gastronomije” pratite na Facebooku na http://web.facebook.com/brodkulture ili navratite danas do Sv. Filipa i Jakova ili sutra do Rogoznice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...