Cestitka_Uskrs

Čačić: “Luki nije palo napamet napustiti reprezentaciju, Vrsaljko nije u zavidnoj situaciji, ali želim ga s nama!”

Hrvatska reprezentacija danas se okupila za kvalifikacijske akcije s Kosovom i Turskom 2. i 5. rujna. Ante Čačić na raspolaganju uoči važnih dvoboja ima gotovo sve ključne adute. Zbog ozljeda su otpali tek Vedran Ćorluka i Tin Jedvaj, piše Goal.hr.

“Prije godinu dana na početku kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo smo rekli da nam je cilj otići u Rusiju s čelne pozicije. Nakon šest utakmica u kojima smo imali dvije utakmice bez gledatelja smo na kraju bili uspješni. Bez obzira što smo često bili lišeni važnih igrača. Sve do Islanda , ta je utakmicana neki način odužila neizvjesnost kvalifikacija” rekao je Čačić, pa nastavio:

“I dalje smo prvi, imamo najbolju gol-razliku, a na Islandu smo mogli završiti i bez pogodaka. I dalje imamo određenih poteškoća, ali dovoljno snage i kvalitete, pa vjerujem da ćemo u sljedećih 45 dana napraviti sve kako bismo u četiri nadolazeće utakmice opravdali kvalitetu. I u svakoj utakmici bili učinkoviti, bili na visokoj razini.”

Izbornik je pojasnio naknadno pozivanje Ivana Santinija

“Pozivanje Santinija? Imao sam jedan razgovor s Nikolom Kalinićem gdje me on obavijestio da nije u bajnom stanju, tek je prešao u novi klub. Nije imao kontinuitet treninga, pa neće konkurirati za Kosovo, već će raditi u drugačijem režimu. Santini je već bio s nama na okupljanjima, u kontinuitetu igra dobro u francuskoj ligi i sigurno mu je mjesto u reprezentaciji.”

Posljednjih tjedana puno se pričalo o situacijama s Lukom Modrićem i Darijom Srnom

“Dosta smo pričali i pisali o tome. I ja sam se potrudio oko Modrića i Srne. Luka Modrić je naš kapetan, najbolji svjetski veznjak, dika i ponos hrvatskog roda! On na najvišem nivou prezentira našu domovinu s velikim entuzijazmom, to uspješno čini i dalje. Nikada mu nije palo na pamet ostaviti hrvatsku reprezentaciju. Da, bio sam u kontaktu sa Srnom, rekao sam mu smo ostali bez Ćorluke, ozlijedio se i Jedvaj, a kako je situacija s Vrsaljkom prije mjesec dana bila drugačija nego danas, rekao mu kako bi bilo dobro da sada bude s nama. On je razmislio o svemu, ali i ostao pri svojoj odluci. Nama je samo Vrsaljko sada opcija za desni bek, nije to komforna situacija, ali vjerujem da je to dovoljno za nadolazeće akcije.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...