Čačić otkrio zašto je Santini imao prednost pred Kalinićem

Nakon početka nogometnih prvenstava došlo je vrijeme i za utakmice reprezentacija. Hrvatski nogometaši na početku rujna igraju dva kvalifikacijska dvoboja, protiv Kosova u subotu na Maksimiru i u gostima kod Turske u utorak.

Hrvatska je prva u skupini 13 bodova, ali isto toliko imaju i Islanđani koji su u lipnju pobijedili momčad Ante Čačića. Novi posrtaji nisu poželjni jer su Turska i Ukrajina samo dva boda iza dvije vodeće reprezentacije, piše Gol.

– Rekli smo na početku kvalifikacija da želimo na SP s prve pozicije. Godinu dana poslije, nakon utakmica bez gledatelja, uspješno apsolviranih problema s ozljedama, i zadnje utakmice na Islandu koja je produžila neizvjesnost, mi smo na vrhu skupine, s najboljom gol-razlikom. Držim da imamo dovoljno snage i kvalitete da u naredne četiri utakmice budemo učinkoviti i završimo sretni i zadovoljni, poručio je Ante Čačić na press konferenciji.

Pred izbornikom je odlučujućih mjesec i pol dana odnosno četiri kvalifikacijska dvoboja od kojih će dva gostovanja biti poprilično teška (Turska i Ukrajina).

Mandžo opet u vrhu napada

No prvo na Maksimir stiže Kosovo kojem su naši nogometaši zabili šest komada u prvom dijelu kvalifikacija. Tada je Mario Mandžukić prekinuo golgeterski post s hat-trickom, a Mandžo bi opet trebao zaigrati u špici napada.

– Razgovarao sam s Nikolom Kalinićem, rekao mi je da nije u vrhunskom fizičkom stanju te neće konkurirati za Kosovo. Radit će po drugačijem programu te sam tražio napadača s kojim ću na treningu moći imati dvije pune momčadi. Radi se o igraču koji je već bio s nama, u kontinuitetu igra dobro u Francuskoj te mu je mjesto u našoj blizini.

Pozvao je opet Ivana Santinija iz Caena koji će priliku čekati s klupe. U obrani nedostaju ozlijeđeni Vedran Ćorluka i Tin Jedvaj, ali se zato vratioŠime Vrsaljko. U veznom redu problema nema, samo slatke brige. Hoće li zaigrati Milan Badelj, koji je zabio ovog vikenda za Fiorentinu ili pak Mateo Kovačić koji je opet ušao dobro u sezonu pod vodstvom Zinedinea Zidanea.

Kovačić ili Badelj

– Kovačić je budućnost reprezentacije, na njemu će uskoro počivati naša igra i veseli me da dobiva sve više prostora u Real Madridu, uz dojmljive izvedbe. Kao igrač napreduje i raste te će svima biti od velike koristi. Perišić je jako zadovoljan u Interu, novi ga trener jako cijeni i pripremaju mu novi ugovor.

Recimo i kako u dobroj formi igra Andrej Kramarić u Hoffenheimu i ne bi se čudili kada bi ga Čačić stavio u prvih 11 protiv Kosova. Vidjet ćemo hoće li na lijevi bok kapetan Osijeka Borna Barišić ili će uporno izbornik gurati Pivarića koji je otišao u kijevski Dinamo.

Popis igrača za susrete protiv Kosova i Turske

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo)

Obrambeni: Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dynamo Kijev), Matej Mitrović (Bešiktaš), Borna Barišić (Osijek), Zoran Nižić (Hajduk)

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Ivan Perišić (Inter), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Marko Rog (Napoli), Filip Bradarić (Rijeka), Mario Pašalić (Spartak)

Napadači: Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Duje Čop (Cagliari), Ivan Santini (Caen)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...