Dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima

Povodom spomendana 23. kolovoza – Europskog Dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, predstavnici županijskog i gradskog HDZ-a grada Zadra, predvođeni predsjednikom ŽO, Božidarom Kalmetom, položili su vijenac i zapalili svijeću u spomen kapelici Svih svetih pored jame – stratišta na brdu Kamenjak iznad Vranskog jezera gdje su zvjerski pogubljene i u jamu bačene nevine žrtve tadašnjeg komunističkog režima.

Također, bačen je vijenac u more u znak pijeteta prema svima koji su stradali kao žrtve totalitarnih i autoritarnih režima.

Hrvatska demokratska zajednica čuva uspomenu na tragičnu prošlost i počinjene zločine protiv čovječanstva i masovna kršenja ljudskih prava i na ovaj način odaje poštovanje svim nevinim žrtvama totalitarnih režima u Europi i Hrvatskoj koji su se suprotstavili totalitarnoj vladavini. Izražavamo pijetet brojnim hrvatskim obiteljima koje su bile žrtve nedemokratskih režima 20. stoljeća i snažno osuđujemo počinitelje zločina. Vjerujemo kako su takva vremena iza nas te da Hrvatska, zajedno s čitavom Europom kroči putovima pune slobode i demokracije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...