Danas posljednji ispraćaj Jose Špralje na Gradskom groblju

Danas u 18 sati na Gradskom groblju održat će se posljednji ispraćaj Jose Špralje, poznatog zadarskog umjetnika, pjesnika, slikara, fotografa, kipara i keramičara.

Špralja je počeo je kao fotograf zadarskog Arheološkoga muzeja, potom odselio u Kanadu, gdje je počeo raditi kao konobar, potom kao ugostitelj, da bi najzad s suprugom Angiolinom, svojom ljubavi još iz srednjoškolskih dana, otvorio u centru Toronta restoran »Kod Jose«, kojega danas uspješno vode njegova djeca i unuci, i na čijim zidovima, dakako, vise Špraljine slike, kojima se dive stalni posjetioci ovog uglednog restorana, poput primjerice glumaca Michaela Douglasa, Armanda Assantea, Harrisona Forda, pjevača i glazbenika Stinga ili Julia Iglesiasa.

Joso je po dolasku u Kanadu noći provodio zarađujući kruh kao pjevač, po klubovima diljem Sjeverne Amerike. Ubrzo je upoznao vrsnu izraelsku pjevačicu Malku i počeo s njom surađivati u duetu. Ostvarili su golem uspjeh, snimili obilje filmova, albuma, gostovali u TV spektaklima i čak, imali vlastiti TV-show.

Kada se zasitio turneja, snimanja ploča i koncerata, Joso se posvetio likovnoj umjetnosti ali i otvorio istodobno mali dalmatinski restoran.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...