Danas se očekuju gužve na cesti i visoke temperature

Danas se na hrvatskim cestama očekuje vrlo gust promet, prema najavama Hrvatskog autokluba. U jutarnima satima većih zastoja nije bilo osim na pojedinim graničnim prijelazima. Onima koji će zapesti u gužvi neće na ruku ići najava prognostičara o vrućem vikendu. Temperature zraka penjat će se do 35 °C. Tek u ponedjeljak nas očekuje lagano osvježenje, piše tportal.

Vrijeme će u subotu biti pretežno sunčano i vruće, poslijepodne u Gorskom kotaru mala mogućnost za poneki pljusak. Vjetar uglavnom slab jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni. Najviša temperatura uglavnom između 30 i 35 °C.

U nedjelju će također biti pretežno sunčano i vruće, no u unutrašnjosti i ne posve stabilno pa su u poslijepodnevnim satima lokalno mogući pljuskovi, uglavnom u gorskim i zapadnim područjima. Vjetar slab i sredinom dana mjestimice umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu zapadni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu biti će od 14 do 19, na Jadranu od 20 do 25, a najviša dnevna uglavnom između 30 i 35 °C.

Ako pogledamo prognozu za slijedeći tjedan, vidi se lagani pad temperature zraka i to od ponedjeljka. Maksimalne vrijednosti ne bi trebale prelaziti 28, 29 °C, a u velikom dijelu unutrašnjosti mogući su pljuskovi. Ostatak tjedna vrijeme će biti stabilno i sunčano, s temperaturom do 30 °C.

Stanje na cestama

Na većini cesta u smjeru mora nešto prije sedam sati promet je vrlo gust, a počinje jačati i u smjeru unutrašnjosti. Gužvi i zastoja zasada nema, osim na pojedinim graničnim prijelazima gdje su zabilježena i duža čekanja.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče:

pojačan ulazak na autocestu, kod naplatnih postaja Lučko i Demerje, u smjeru Zagreba, nema dužih čekanja;

na dionici Zagreb-Karlovac zbog gustog se prometa vozi sporije, ali bez zastoja.
Autocesta A3 Bregana-Lipovac:

između čvorova Bobovica i Sveta Nedelja u smjeru istoka vozi se usporeno, zbog prometne nezgode na 8.+ 300 km.

Autocesta A7 GP Rupa-Diračje

zbog teretnog vozila u kvaru zatvoren je zaustavni trak od 9. +100 do 9. +200 km u smjeru GP Rupa;

Zabrana prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na pojedinim cestama u Istri i priobalju:

subota, 26. kolovoza – od 4 do 14 sati,

nedjelja, 27. kolovoza – od 12 do 23 sata.

Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti DC1.

Za sav promet zatvorene su ceste:
DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec;

DC502 Smilčić-Pridraga;

ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i Jošani-Udbina-Ondić na dvije lokacije;

DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo;

DC206 Valentinovo-Petrovsko.

Do 27. kolovoza do 06,00 na Aveniji Marina Držića u Zagrebu od Mosta mladosti do ulice Dane Duića zauzet će se istočni i središnji prometni trak, a promet će se odvijati po preostalom dijelu kolnika.

Onemogućeno je kretanje vozila iz smjera Avenije Dubrovnik prema Aveniji Marina Držića. Do nedjelje 27. 08. 2017. godine do 10,00 sati na Aveniji Marina Držića (zapadni kolnik) na dijelu od ulice Dane Dujića do Sarajevske ceste zauzeti će se zapadni i središnji prometni trak zapadnog kolnika, a promet će se odvijati po preostalom dijelu kolnika. Od nedjelje 27. 08. 2017. godine od 06,00 sati do ponedjeljka 28. 08. 2017. godine do 04,00 sata, za sav promet će se zatvoriti istočni kolnik Aveniji Marina Držića na dijelu od Sarajevske ceste do ulice Dane Duića, a od nedjelje 27. 08. 2017. godine od 10,00 sati do ponedjeljka 28. 08. 2017. godine do 04,00 sata, za sav promet će se zatvoriti zapadni kolnik Avenije Marina Držića na dijelu od ulice Dane Duića do Sarajevske ceste.Obilazni pravac za vrijeme radova bit će: Avenija Dubrovnik – (polukružno na kružnom toku Zapruđe) – Avenija Dubrovnik – Avenija V. Holjevca – Slavonska avenija – Avenija Marina Držića i obratno.

Izvanredni prijevozi:

27. kolovoza u 08,00 sati kreću izvanredni prijevozi tereta velikih dimenzija na relaciji: Ovčara 2, Grabovo-DC57-ŽC4137-Bogdanovci-Marinci-DC55-ŽC4111 Ekonomija Bobota. Dolazak se očekuje oko 11,00 sati istoga dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...