Dani u Kraljevskim vinogradima obilježeni berbom pošipa; Očekuje se odlična kvaliteta vina

Kraljevski vinogradi počeli su s berbom pošipa. Zahvaljujući stručnom nadzoru visoko educiranih djelatnika i stručnih konzultanata grožđe je zdravo, bolesti nije bilo stoga očekuju visoku kvalitetu vina.

Imali smo izuzetno hladnu i sušnu zimu uz ekstremno visoke ljetne temperature bez kiše. Sve navedeno rezultirat će manjim prinosom, točno kolikim bolje ćemo moći kazati nakon same berbe. Za sada okvirno možemo govoriti da će biti od 20 do 30 posto manji urod u odnosu na prošlu godinu, rekao nam je Zoran Pantalon zadovoljan činjenicom da zbog lijepog vremena berba ide prema planu.

U Kraljevskim vinogradima bazirani su na integriranoj proizvodnji i većina radova, a posebno plijevljenje i branje obavljaju ručno. Ukupno imaju 300.000 loza sa sljedećim sortimentom: crljenak (zinfandel), plavac mali i pošip te manje količine sorti: syrah, merlot, cabernet sauvignon, plavina, žilavka, chardonnay, sauvignon bijeli, muškat žuti.

Počeli smo s branjem pošipa, a idući tjedan počinjemo s crljenkom. Od ubranih količina sorte crljenak radit ćemo za sada rose te čekamo da dođe u punu tehnološku zrelost za dobivanje većih količina vina navedene sorte, kazao nam je Zoran Pantalon, direktor firme Kraljevski vinogradi.

Zoran Pantalon ovog vikenda gostovat će i predstavljati vina svoje tvrtke u Drnišu, na dvodnevnom Festivalu pršuta 2017. u sklopu čega se održava i vinarska priredba Dionizijana – 1. međunarodno ocjenjivanje vina.

Nakon Festivala sira, Drniš je dobio još jednu gastronomsku manifestaciju. Radujem se da ću prisustvovati, predstaviti paletu naših vina, družiti se s kolegama i uspostaviti nove poslovne kontakte, istaknuo je Pantalon.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...